Próba

2023.01.18. 12:32

Az év első hangversenyére készülnek a szimfonikusok - fotók

Finisébe érkezett a Savaria Szimfonikus Zenekar az újévben tartandó első koncertjének próbafolyamata. A zenészek beengedtek minket szerdai próbájukra, ahol a pénteki koncertjükről Kiss Barna, a zenekar igazgatója és Borbély László zongoraművész árultak el részleteket.

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

Január 20-án, pénteken 19 órakor ad koncertet a Savaria Szimfonikus Zenekar az Agora Művelődési- és Sportházban. Az újév első hangversenyén Haydn és Bartók művei hangzanak el Kovács János vezényletével. Szólistaként ismét Borbély László zongoraművész kapott meghívást a koncertre.

Kiss Barna, a zenekar igazgatója elmondta: a magyar kultúra napja előtt tisztelegnek a hangversennyel, melynek karmestere a zenekar és annak közönsége által is nagyon kedvelt Kovács János lesz. A műsor összeállítása Vajda Gergely, a zenekar vezető karmestere nevét dicséri. A pénteki koncerten elhangzik egy Bartók-zongoraverseny, illetve az egykori Bartók-tanítvány, Veres Sándor, mestere tiszteletére írt zenekari műve. - Fontos ez a magyar vonal a koncerten. Nem magyar, de a magyarok számára fontos zeneszerző Haydn, így két szimfónia tőle is a repertoárba került, ezek keretezik majd a koncertet – fogalmazta meg Kiss Barna.

Szólistaként Borbély László zongoraművész lép színpadra. - Nagyon örülök, hogy ismét itt lehetek Szombathelyen és eljátszhatom Bartók III. zongoraversenyét, annál is inkább, hogy másfél év alatt, ebben a két koncertévadban Bartók mindhárom zongoraversenyét rögzítjük a Savaria Szimfonikus Zenekarral, Kovács János vezényletével. A felvételek a Hunnia Records lemezkiadó gondozásában fognak megjelenni, reményeink szerint ez év végén – nyilatkozta a zongoraművész, aki hozzátette: az első zongoraverseny felvétele online már meghallgatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában