Találkozó

2023.02.10. 12:09

A világhírű cseh DRAK Színház is Szombathelyre jön! – Mert a bábszínház nem csak a gyerekeké

A Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenkét vidéki bábszínház összefogásával megvalósuló, egységes művészeti koncepció mentén kialakított három hónapos programot készül megvalósítani, amellyel több évtizedes hiányt pótol.

Ölbei Lívia

A DRAK Színház és az utolsó trükk

Fotó: Nemzeti Színház

A szombathelyi Mesebolt Bábszínház koordinálja a három nyugat-dunántúli megye (Györ-Moson-Sopron; Zala; Vas) bábos programjait és a Mesebolt lesz a lebonyolítója a Bábművészek Szövetsége független alkotók számára meghirdetett, Zsinórok nélkül elnevezésű pályázatának is.

A bemutatni kívánt produkciók nagy művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai báb- és utcaszínházi előadások, workshopok, kiállítások, alkotói projektek.

A nemzetközi fesztivál középpontjában a szakmai együttműködés áll. A megvalósuló programok a magyarországi bábművészeti szakma egészére nézve teremtenek lehetőséget arra, hogy be tudjon kapcsolódni a nemzetközi művészi „véráramba”, illetve, hogy kilépjen végre az „aranyos gyerekprogram” kategóriából és koncentráltan, észrevehető léptékben megmutatkozhasson itthon, mint minden korosztályhoz szólni tudó, értéket teremtő, minőségi előadóművészeti kategória.

9 workshop - 3 kiállítás - 6 alkotói projekt - 53 külföldi, 57 hazai és 7 határon túli báb- és utcaszínház - 332 előadás - 73.650 néző.

A Mesebolt Bábszínház koordinálja a három nyugat-dunántúli megye (Györ-Moson-Sopron; Zala; Vas) bábos programjait és a Mesebolt lesz a lebonyolítója a Bábművészek Szövetsége független alkotók számára meghirdetett, Zsinórok nélkül elnevezésű pályázatának is.

Szombathelyi programok:

Április 20. Weöres Sándor: Bennem a létra – a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábos hallgatóinak előadása

Május 4. – Georges Méliés utolsó trükkje - a cseh DRAK Színház előadása

Június 16-17-18. Háromnapos családi bábos fesztivál külföldi és hazai fellépőkkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában