Fellépés

2023.02.20. 11:00

Keleti kaland komolyzenével - Ma lép fel először a Savaria Szimfonikus Zenekar Dubajban

Négy koncertet ad az InClassica International Music Festival 2023 programjában a Savaria Szimfonikus Zenekar Dubajban, ma lesz az az első.

Merklin Tímea

20230118 Szombathely Finisébe érkezett a Savaria Szimfonikus Zenekar az újévben tartandó első koncertjének próbafolyamata. A Savaria Szimfonikus Zenekar az Agora Művelődési- és Sportházban ad koncertet. Az újév első hangversenyén Haydn és Bartók művei hangzanak el Kovács János vezényletével. Szólistaként ismét Borbély László zongoraművész kapott meghívást a koncertre. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: Kovács János karmester

Fotó: Cseh Gábor

Drukkolhat az együttest szerető, szombathelyi közönség, hogy jól sikerüljön a találkozás az Egyesült Arab Emírségekben fejlődőfélben járó komolyzene-kultúra kedvelőivel.
A dubaji fesztivál esti koncertjei során ötven világhírű szólista, öt vezető szimfonikus zenekar és tizenöt neves karmester tárja fel a közönség előtt a komolyzene varázslatos világát egy hónapon át. Erre a rangos fesztiválra kapott meghívást a Savaria Szimfonikus Zenekar, aminek élén háromszor Madaras Gergely fog állni, aki hat évig volt a nemzeti minősítésű szombathelyi együttes vezető karmestere.  


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában