Szezon/Zárt kertek

2023.02.18. 15:06

Vasi alkotók műveit is várják a tárlatra

A Savaria Múzeum és a Szombathelyi Képtár hosszú idő után ismét megrendezi Szezon/Zárt kertek című tavaszi tárlatát, amelyre szombathelyi, Vas megyei és nyugat-dunántúli művészek jelentkezhetnek az alkotásaikkal március 1-ig.

Vas Népe

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A Szezon című tárlat egy korábbi – időközben megszakadt – hagyomány folytatására törekszik. A Szombathelyi Képtár évtizedekig szervezett csoportos kiállításokat. Most olyan alkotásokat várnak, amelyek az elmúlt 2 évben születtek, és amelyeknek témája a zárt tér”. A tárlat rendezői arra kíváncsiak, kinek mit jelent a zárt tér, hogy hat ránk, milyen alkotásokra és gondolatokra inspirál. 

 A beérkező művekre nem vonatkozik műfaji megkötés. Lehet grafika, festmény, média- vagy iparművészeti alkotás, szobor, fotó vagy design munka egyaránt. A kiállítás – amelynek létrejöttét az NKA Képzőművészeti Szakkollégiuma támogatja – áprilisban nyílik, és három hónapig lesz látható. 

 A jelentkezéseket e-mailben várjuk a [email protected] címre  

2023. március 1-ig, az alábbi anyagok megküldésével: 

- alkotó neve, titulusa 
- a beadni kívánt mű vagy művek fotója, maximum 3 db (min. 3MB méretű jpg fájl) 
- 3 soros leírás a mű technikai adataival (pdf vagy word fájl)  

A művek kiválasztását szakmai zsűri végzi a leadott anyagok alapján. A zsűri tagjai Készman József művészettörténész és Hegyeshalmi László képzőművész lesznek. A kiválasztott műtárgyak átvételére március 6. és 13. között, munkanapokon, 10 és 16 óra között kerül sor két helyszínen: a Szombathelyi Képtárban (Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 12.), Heckmann-Kiss Ágnes gyűjteménykezelőnél) és a Göcseji Múzeumban (Zalaegerszeg, Batthyány u. 2., bejárat a Mindszentyneum felől, Batthyány u. 4-6.), Dömötör Andrea gyűjteménykezelőnél. A késve érkezett műtárgyakat nem állítják ki.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában