Könyvbemutató

2023.03.18. 16:51

Könyvben jelenik meg Mesélő házak sorozatunk, bemutató: március 23-án 17 órakor a Vármegyeházán

A Vármegyeháza dísztermében mutatják be március 23-án 17 órától Feiszt György: Mesélő házak című kötetét, amelynek epizódjai a Vas Népében jelentek meg.

Merklin Tímea

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

A szerző nyugalmazott levéltáros, aki éveken át írta a Mesélő házak sorozatot a Vas Népében: az első rész 2016. szeptember 10-én jelent meg (Sajtoskálról), az utolsó 2022. decemberben – mindig a Hétvége mellékletünkben. Vas vármegye valamennyi településéről született cikk, vagyis 216 helységből összesen 286, mert a városokban több neves épület is felmerült. Az írásokat a Szülőföld Kiadó fűzte egybe, a kötet Vas vármegye támogatásával jelenik meg, lapunk hozzájárulásával. A rendezvényen Majthényi László vasi közgyűlési elnök. A helytörténeti munkát méltatja Szalainé Bodor Edit, a Berzsenyi Dániel Könyvtár igazgatóhelyettese, magát a könyvet Feiszt György ismerteti. Közreműködik: Varga-Bodó Anita versmondó és Bujtás Ervin énekes, zenész, dalszerző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában