Versíró pályázat

2023.04.17. 10:37

Költészet napi est a Nádasdy-múzeumban

A Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskola hagyományos versíró pályázata a idén a 100. születésnapját ünneplő iskola falain túlra ért. A minap költészet napi estet tartottak a Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében, ahova a városi iskolákból érkező díjazottakat várták.

Polgár Patrícia

A „Földre néző szem, égre néző lélek” című versíró pályázat eredményeit az iskola költészet napi estjén hirdették ki, a műsorban a pályázatra beérkezett alkotásokat is hallhatta a közönség.

A műsor elején a zsűri elnöke, dr. Fonyó Roberta, a Sárvári Média Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hirdette ki a zsűri döntését, és adta át Németh Ernővel, a Gárdonyi-iskola igazgatójával közösen a díjakat.

A versíró pályázat ötlete és megszervezése, az ünnepi műsor összeállítása Vörös Krisztina tanárnő munkáját dicséri, aki a versenyen kívül maga is megörvendeztette a hallgatóságot egy általa írt verssel.

A pályázatra diákok és pedagógusok küldhették el műveiket. 32 diákvers és 5 pedagógusvers, valamint egy novella érkezett a felhívásra - Gárdonyi és én, valamint Gárdonyi és Sárvár témakörben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában