Pénteken premier

2023.04.20. 09:30

Kutyabaj: magyarországi ősbemutatóra készül a WSSZ – megrázó történet - fotók

VN

Fotó: Benkő Sándor

A szombathelyi Weöres Sándor Színház április 21-én, pénteken bérleten kívül mutatja be – Magyarországon elsőként – az angol kortárs szerző, Samuel Bailey Kutyabaj című színművét, a rendező, Horváth János Antal fordításában.

Három fiú a fiatalkorúak börtönében. Leendő apák. Milyen esélyeik vannak a „normális” életre? Min múlik ez az egész? A WSSZ előadásában a társulat fiatal színésze, Hajdu Péter István mellett két egyetemi hallgató – László Gáspár és Kuttner Bálint - lép színpadra. Esélyt kaptak az izgalmas összjátékra – és ők élnek vele. Megrázó, felemelő, sodró erejű előadás a Márkus Emília-teremben, 14 éven felülieknek.

Írta: Samuel Bailey

Fordította: Horváth János Antal

KUTYABAJ

színmű

Cain, Riyad és Jonjo az iskolapad helyett egy cellában ülnek. A fiatalkorúak börtönében töltik napjaikat, gumicukrot cserélgetnek, cipőkről dumálnak és közben készülnek az apaságra. Fiúk, akik maguk is gyerekek még, de már nem csak a saját életükért, hanem a gyermekükért is felelnek. Grace feladata, hogy felkészítse őket az apaság mellett arra, hogy a kezükbe vegyék a jövőjüket. Fel tudnak elég gyorsan nőni ahhoz, hogy kitörhessenek a rendszerből? Letöltendő helyett le tudnak érettségizni? Mi lesz velük, ha egyszer csak kinyílik a világ? Samuel Bailey díjnyertes darabja egy szívbemarkoló történet rengeteg humorral azokról a fiatalokról, akiket a társadalom hiába zár ki magából, egy új élet lehetőségével térhetnek vissza.

Szereplők: Jonjo László Gáspár e.h., Cain Hajdu Péter István, Riyad Kuttner Bálint e.h., Grace Keller-Dénes Emőke/ Csonka Szilvia, jelmeztervező Pattantyus Dóra, díszlettervező Szabó Márton István, dramaturg Tóth Réka Ágnes, zeneszerző Szendrey-Nagy Olivér, Kálmán András elhangzó dalok Hundred Sins, Beton. Hofi, Lidokami, kellékes Horváth Viktória, hangosító Szalacsy Tamás, világosító Boros Dániel, súgó Léránt Enikő, ügyelő Pados Bernát, a rendező munkatársa Ostyola Zsuzsanna, RENDEZŐ Horváth János Antal

A Weöres Sándor Színház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület közös produkciója. A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közötti különleges megállapodás révén kerül színre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában