Mesebolt-matiné

2023.04.12. 10:00

Vasárnap ismét színre lép Szombathelyen Finn, a híres fókavadász

Április 16-án 10 órakor a Fókaszív lesz a vasárnapi matiné a szombathelyi Mesebolt Bábszínházban, a Lázár Ervin-teremben. Négy éves kortól ajánlják.

Vas Népe

Forrás: VN-archív/Cseh Gábor

Finn, a legendás fókavadász, Skócia északi partján él, és úgy gondolja, hogy mindent tud a fókákról. Mindig biztos kézzel találja el a zsákmányt, rettentően büszke vadásztudományára. Ám egy szép napon különös látogató érkezik Finn házába, aki meg sem áll vele a végtelen tenger mélységes mélyéig, a fókák birodalmáig. Vajon mit érez a híres vadász, ha hirtelen fókaként kell élnie mindennapjait? Milyennek tűnik az ember, ha egy fóka szemével nézzük? Végül is kié a tenger? Bizony ezekre a kérdésekre kell hősünknek választ találnia, ha vissza szeretne térni a szárazföldre. A sok izgalmas, humoros, megindító kaland során Finn egészen más szemmel kezdi nézni a világot…

© Cseh Gábor
 

 A Mesebolt Bábszínház előadása  skót népmese nyomán készült, de üzenete a mának is szól. Van-e jogunk kizsákmányolni a természetet, vagy jobb vele harmóniában élni? A válasz ott rejtőzik mindnyájunkban.

Az előadás létrejöttét támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Díszlettervező: Rumi Zsófia

Zeneszerző: Kiss Dávid

Skót népmese alapján bábszínpadra írta és rendezte: Veres András

Játsszák: Gyurkovics Zsófia, Kőmíves Csongor mv./Kovács Bálint, Lukács Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában