Programok

2023.05.03. 12:08

Színházi Olimpia Andrásfán is – fotókiállítás nyílt a helyi színjátszók életéről

Andrásfán sok programot rendeztek az elmúlt napokban; a község csatlakozott a magyarországi 10. Színházi Olimpia programsorozatához is.

Merklin Tímea

Forrás: Nagyné Márffy Gyöngyi

Bóbics Eleonóra szervezőtől megtudtuk: a hosszú hétvégén szerveztek a helybélieknek gyógytornát, a Könyvtár Moziban a Szerelem első vérig című filmet vetítették, így emlékeztek meg április 30-ról a Magyar Film napjáról. Vasárnap a hagyomány szerint májusfát állítottak, utána a polgármesterasszony Nyáriné Mátyás Zsuzsanna és férje, Nyári István finom vacsorával kényeztették mindazokat, akik a májusfaállításhoz bármilyen módon hozzájárultak. 

Fotókiállítás is nyílt a község színjátszó múltjáról és jelenéről: Nagyné Márffy Gyöngyi fényképeket állított össze az 1940-es évektől kezdődően Andrásfa színjátszó csoportjairól és a Nemzetközi Színjátszó Fesztivál Andrásfán tartott előadásairól.

Az alkalomról szólva a települési honlap arról tudósít, hogy az andrásfaiak örömmel csatlakoztak a Színház Olimpia programsorozatához. Nyáriné Mátyás Zsuzsanna polgármester felolvasta az 1962-ben a Vas Népében megjelent cikket Andrásfa Művelődési Otthonának avatójáról. Amint mondta, a művelődési házban aktív kulturális élet zajlik, Bóbics Eleonóra könyvtáros lelkes szervezőmunkájának köszönhetően. Az Összefogás Andrásfáért Egyesület is aktívan részt vesz a programokban, néphagyományt éltető eseményeket szervez; a kultúrházban működik a Tőzike dalkörük; színpadra vitték Savanyú Jóskáról szóló mondát. Május elsején Gergye Rezső, a 10. Színházi Olimpia - Dunántúli Színházi Fesztivál szakmai vezetője is köszöntötte a megjelenteket és egy emlékpólót adott át a település vezetőjének. A Színházi Olimpia keretében a Szó Kép Színpad (Homokbödöge): Dinnyék és a Garabonciás Színtársulat (Zalaszentgrót) A helység kalapácsa című előadásokat láthatta a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában