Szervusztok, Pajtikák!

2023.06.18. 08:15

Dado, a bohóc - szavak nélkül értjük egymást a csepűrágók láncfesztiválján

Sajnálhatja, aki nem volt ott: a szabadtéri láncfesztivál - avagy bábművészeti világtalálkozó - szombati programjában Dado, "mindenki kedvenc púposa" is fellépett a szombathelyi Ferences-kertben. Ahol szintén mindenkit elbűvölt.

ÖL

Dado a Ferences-kertben szombaton délután

Fotó: © Cseh Gábor

A Dado-show-t nonverbális stand up comedy-ként hirdeti a program, és tényleg: a bábművészeti világtalálkozó egyik legnagyobb "tanulsága", hogy egymás megértése sokszor (legtöbbször?) nem is a szavakon múlik.

© Cseh Gábor
Nonverbális stand up comedy - Dado bohóc a színen
Fotó: © Cseh Gábor

 Viszont a kapcsolatteremtés bármikor, a világ legegyszerűbb módján megtörténhet. Dado - zenélő bohóc, pantomimművész, színész stb., stb. - Németország  színeiben érkezett (https://youtu.be/qmZweuQBtB8). Különben világjáró - mint az utcaszínházi műfajok művelői voltaképpen mindannyian. Talán innen ered a szabadságuk. 

© Cseh Gábor
Középen a manoAmano Circus Company - Ana Clara Manera és Martin Umerez - a közönség soraiban a Dadio-előadáson
Fotó: © Cseh Gábor

A bábművészeti világtalálkozó mindjárt folytatódik: vasárnap reggel, napsütés - már bontogatják szirmaikat a bolgár óriásvirágok. Irány a Ferences-kert!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában