Program

2023.08.13. 12:09

A várossá avatás tizedik évfordulóját is megünnepelték a városnapon Jánosházán - fotók

A település várossá avatásának tizedik évfordulóját ünnepelték a szombati városnapon. A programot kiállítások, koncertek és tűzzsonglőr bemutató is színesítette.

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

Szombathoz képest csaknem napra pontosan tíz évvel ezelőtt kapott városi rangot Jánosháza és lett 12 környező település közigazgatási központja. A kerek évfordulót jubileumi rendezvénnyel ünnepelték meg.

Délutántól a város civil szervezetei és a vajdahunyadi küldöttség főzött szabad tűzön készült ételeket, estére vacsorával várták a város lakóit. A művelődési házban a gyöngyfűző és papírfonó szakkör munkáiból állítottak össze egy kiállítási anyagot, a Ritter Múzeumban a Honismereti Egyesület rendezett be Petőfi-tárlatot. Ugyanott Bihari Puhl Levente Jánosházáról készült festményeit is megcsodálhatták.

Az esti koncerteket megelőzően Kiss András, Jánosháza polgármestere köszöntötte a jánosháziakat. Jelenlétével megtisztelte a rendezvényt és Jánosházával együtt ünnepelt V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Vámos Zoltán, Vas vármegye főispánja. Marton Ferenc, a Vas vármegyei közgyűlés alelnöke pedig emléklapot adott át Kiss Andrásnak a jubileum alkalmából. Az este a Soulwave, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertjével, majd utcabállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában