Weöres Sándor Színház

2023.08.28. 18:30

Forgószél a nagyszínpadon - Óz, a csodák csodája: a musical próbafolyamata már megkezdődött

Az évadnyitó társulati üléssel és az Óz, a csodák csodája olvasópróbájával megkezdődött a Weöres Sándor Színház 2023/2024-es évada – adta hírül a WSSZ. A Bolha a fülbe-előadással szeptemberben indul a szezon.

Ölbei Lívia

Halasi Dániel vezetésével megkezdődtek a próbák

Forrás: Mészáros Zsolt/WSSZ

Szabó Tibor igazgató évadnyitó társulati ülésen köszöntötte a Weöres Sándor Színház társulatát, dolgozóit. A kőszínházi szezon szeptember 9-én indul a múlt évadban nagy sikerrel bemutatott Feydeau-vígjátékkal (Bolha a fülbe, rendezte Béres Attila). Az évad első előadása előtt rendhagyó tárlat nyílik az aulában: a magyar bajnok Falco Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapatának legszebb pillanatait bemutató fotókból. Szeptemberben aztán láthatja még a közönség a szintén a múlt évadban bemutatott zenés monodrámát (Nagyapám, Frank Sinatra Szabó Tiborral). 

Budapesti vendégjátékra utazik a Kutyabaj. Hat új bemutatót tervez a WSSZ a 2023/24-es évadban, ebből három zenés előadás lesz majd. Az első premier szeptember 29-én: Óz, a csodák csodája – amikor „egy álmos kansasi délutánon Dorothyt és Totót a forgószél Óz, a nagy varázsló birodalmába repíti”. Még tartott a rendkívül sikeres karneválszínházi széria (a Szombathelyre hangolt Asszonyfarsang szerzője, rendezője Fábián Péter), amikor az olvasópróbával elindult az Óz-musical próbafolyamata, Halasi Dániel rendező vezetésével. És persze megkezdődött a bérletkampány is. 

Amint azt Szabó Tibor igazgató a karneválszínházi premier előtt is hangsúlyozta: jó volna, ha sokan választanák a bérletes színházba járást, hiszen a bérletes nézők „a színház alappillérei”, és a bérlet kedvezményekkel is jár. Szeptember 29-én tehát: forgószél!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában