Beharangozó

2023.08.23. 08:00

Már csak két nap a fesztiválig - Pénteken és szombaton főszerepben a rock a sitkei kápolnadombon

A Kápolnáért Kulturális és Sportegyesületszervezésében az idén két napon át dübörög a zene Sitkén a 35. rockfesztiválon. A programokról és az előkészületekről Kovács Ferenc elnököt faggattuk.

Tóth Katalin

Az Ossian a 2022-es Sitkei Rockfesztiválon

Forrás: Szendi Péter

Augusztus 25-én, pénteken 17.30-kor fellép a Susie & the Pills, 18.30-kor a Leander Kills, 20 órától az Ossiáné a színpad, 22 órakor a Totális Metál – Pokolgép Évek koncertre tombolhat a közönség. Szombaton 14 órakor a Hamuzákis kezd, őket óránként követi az Echonald, a Red Rockets, a Tűzkerék XT, 18.30-tól a Mobilmánia Vikidál Gyulával. A végére maradnak a nap nagyágyúi:20 órakor a Lord zenekar, utánuk 21.30-tól Nagy Feró és a Beatrice, majd 23 órától a Zorall érkezik.

Összesen több százan dolgoznak a hétvége sikeréért, a biztonságért, azért, hogy a közönség elégedett legyen a produkcióval. A kápolna és környéke is rendezett, az utolsó simítások zajlanak, árulta el Kovács Ferenc.– A Kápolnáért Kulturális és Sportegyesületet az első rendezvények lebonyolítása után alakítottuk meg. Feladata a rockfesztiválok rendezése. Sosem magánügy volt a szervezés, hanem mindig a közösség, a falu lakóinak ügye is. Hétfőn például 30-40-en dolgoztak önkéntesen, hogy méltó körülmények között tudjuk fogadni az ide érkezőket. A programoknál minőségi felelősségünk is van: az itt fellépő művészek kivétel nélkül élő műsorral jönnek. Ennek technikai feltételeit és a háttérszolgáltatásokat – a mentőszolgálattól a büfén át a tisztálkodási lehetőségig – is biztosítjuk a faluban működő más egyesületek tagságát is bevonva.Eltelt 35 év, ami a csoda kategória – visszaigazolja számunkra, hogy Sitke hiteles helyszín – hallottuk az elnöktől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában