Koncert

2023.08.13. 07:57

Zongora-mesterkurzust zártak és az ELTE-Rotary mentorprogramját segítették - fotók

Chopin, Debussy és Dohnányi Változatok egy gyermekdalra remekének köszönhetően a Hull a pelyhes fehér hó dallamai is felcsendültek a Bartók Teremben a nemzetközi zongora-mesterkurzus zárókoncertjén, ahol az ELTE-Rotary mentorprogramját támogatták.

Tömböly Ágnes

Forrás: Unger Tamás

Mint arról korábban írtunk: augusztus 8. és 12. között Oberschützenben és Szombathelyen nemzetközi zongora-mesterkurzust szervezett Kiss Márton vasi zongoraművész. A képzésen résztvevő hat növendéke, valamint Maurizio Moretti olasz zongoraművész, karmester, a kurzus vezető tanára és Kiss Márton zongorajátékát is hallhatta a nagyérdemű a szombati zárókoncerten.

A Bartók Teremben az est házigazdájaként Kiss-Vincze Eszter köszöntötte a szép számban megjelent vendéget, majd egymás után mutatta be az előadókat. Megismerhettük a hat növendék egyelőre még rövid, ám annál figyelemre méltóbb eddigi zenei pályáját. Szöulból, Tokióból is érkeztek a kurzusra, de Szombathelyhez kötődő fiatal és tehetséges zongoraművészek magával ragadó játékát is élvezhette a közönség. Chopin, Debussy és Dohnányitól a Változatok egy gyermekdalra című zeneműve jóvoltából a Hull a pelyhes fehér hó dallamai is felcsendültek.

Az est végén Kiss-Kocsis Ágnes, a Rotary Club Szombathely elnöke és Maurizio Moretti jelenlétében vehették át a növendékek azt az oklevelet, ami igazolja: elvégezték az ötnapos intenzív mesterkurzust. 

Az eseményen az ELTE-Rotary mentorprogramját támogatták: a szombathelyi hallgatók heti egy alkalommal kétórás időtartamban korrepetálnak állami gondozott, 7-16 éves gyerekeket. A program sikerét mutatja: az elmúlt tanév végén a diákok jobb tanulmányi eredménnyel zártak, az egyetemisták szociális érzékenysége pedig fejlődött az értékes tapasztalatok által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában