Helyi kultúra

2023.08.08. 13:51

Jótékonysági hangversenyt rendeznek szombaton az ELTE-Rotary Mentor Program javára

Jótékonysági hangversenyt rendeznek az ELTE-Rotary Mentor Program javára augusztus 12-én, szombaton 19 órakor Szombathelyen a Bartók Teremben. Fellépnek Kiss Márton és Maurizio Moretti zongoraművészek, valamint nemzetközi mesterkurzusuk résztvevői.

Tóth Katalin

Nemzetközi zongora-mesterkurzust rendeznek augusztus 8. és 12. között Oberschützenben és Szombathelyen, melynek vezető tanára Maurizio Moretti olasz zongoraművész és karmester lesz. A mesterkurzuson, amelyre hét országból érkeznek fiatal zongoraművészek és egyetemisták, Kiss Márton vasi zongoraművész is tanít. Az ötnapos intenzív foglalkozás résztvevői szombaton 19 órától a Bartók Teremben adnak koncertet. A 90 perces hangverseny felejthetetlen élménynek ígérkezik és jótékonysági célokat szolgál az ELTE-Rotary Mentor Program javára. Házigazdái Kiss-Vincze Eszter és Kiss Márton lesznek. A belépés díjtalan, a mentorprogramra szánt adományokat a helyszínen kihelyezett gyűjtőládákba elfogadnak. A Rotary Club Szombathely a 2021/22-es tanévben indította először az azóta is sikeresen működő ELTE–Rotary Mentor Programját, amelynek részeként az ELTE kiválasztott hallgatói heti egy alkalommal kétórás időtartamban korrepetálnak 7–16 éves állami gondozott gyermekeket a Szombathelyi és a Gencsapáti Gyermekotthonban.

Amint Kiss-Kocsis Ágnes mester coach, mediátor, önismereti csoporttréner, a Rotary Club Szombathely elnöke beszámolt, mentorprogramjuk célja kettős: egyrészt a jobb tanulmányi eredmény elérése, másrészt, hogy megerősítse az állami gondoskodásban élő gyermekekben: ők is ugyanolyan értékesek.

A programról korábban beszámoltunk:

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában