Búcsúztató

2024.05.03. 13:40

A csoda - Szabó Eszter Ágnes (1966-2024) kiállítása május 11-éig az Irokéz Galériában - fotók

Az Irokéz Galéria ezúttal a néhány napja elhunyt kortárs művész, Szabó Eszter Ágnes tervezett kiállításának ad otthont, melyet a szervezés során bekövetkezett tragédia felülírt, így a művész búcsúztatója is egyben.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Szabó Eszter Ágnes munkásságát a más alkotókkal való kollaboráció, valamint a hétköznapok és a művészet közti határ elmosódása jellemzi. A csoda című kiállítása művein és kollaborációin keresztül mutatja be 5 művészeti projektben a csodavárás és a remény aktív és passzív formáit, lehetőségeit. A csodára várás hagyományosan passzív életérzés, amikor már nincs mit tenni, csak a csoda segíthet. De segíthetünk-e mi a csodának abban, hogy megtörténjen? Hogyan tudunk művészi eszközökkel részt venni a csodák létrejöttében? Hogyan transzformálódik a művészi aktivitás, jelen esetben a hímzés lehetőséggé, a társadalmi aktivitás és közösség szervező erejévé egy várva várt esemény bekövetkeztéig?

A kiállítás kurátora: dr. Bordács Andrea esztéta, a ELTE BDPK Vizuális Művészeti Tanszék vezetője.

Május 4. (szombat): 13.00-14.00 / tárlatvezetés és a kiállítás gyökereinek ízlelgetése Salamon Júliával.

Május 11. (szombat): 13.00-14.00 / finissage: tárlatvezetés Bordács Andreával (a kiállítás kurátorával) és Fajgerné Dudás Andreával (a Common Jam társalkotójával)

A kiállítás május 11-ig látogatható az alábbi nyitvatartással:
szerda-péntek 14.00-18.00 (május 1. zárva)
szombat 10.00-14.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában