Kiállítás

2023.09.06. 08:00

Csoportos Textilvarázs - Nemzetközi tárlat nyílt a Kámoni Arborétumban

Paverpol és vegyes technikával készült alkotások nemzetközi tárlata látható a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Látogatóközpontjában Textilvarázs címmel.

Tóth Katalin

Felvételünk a tárlatnyitón készült

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Huszonnégy alkotó negyven-ötven munkáját, képeket és szobrokat is láthatunk körben a falakon. A textilszobrászok Magyarország különböző szegleteiből – Toronytól Zalaegerszegen át Darnózseliig – és a határon túlról, Ausztriából, Németországból, Szlovákiából és Csehországból hozták el kompozícióikat. Kiricsi Cecíliától, a kiállítás fő szervezőjétől megtudtuk: az országos paverpol közösségük által életre szervezett tárlatra meghívott alkotók szabadon választhattak Wass Albert munkái közül. Az erdélyi magyar író, költő mondatai, versés regényrészletei inspirálták az alkotásokat – a képek mellett láthatók az idézetek. Emlékezetes a székesfehérvári Horváth Hella erdő-képe, amelybe origami-darvait is beépítette; a nógrádi Ludányhalásziból Némethné Jancsi Ilona kép-keresztje a Magukra hagyottak című Wass Albert-idézettel, Zalaegerszegről Fülöp Katalin színvilága és a szlovákiai Schneweisz Böbe a Mert nagyon szeretlek Wass Albert-versre készült képe. A kiállítás nyitvatartási időben arborétumi belépőjeggyel szeptember 30-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában