Filmes rendezvény

2023.09.18. 18:37

Elkezdődtek Szombathelyen a Szlovén filmnapok – Dubravka Šekoranja szentgotthárdi szlovén főkonzul beszélt a megnyitón - fotók

Szeptember 18. és 20. között rendezik a Szlovén Filmnapokat az Agora – Savaria Filmszínházban. Hétfőn Miroslav Mandić Sanremo című alkotását láthatták a nézők, akiket Dubravka Šekoranja szentgotthárdi szlovén főkonzul köszöntött.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

 – A filmes rendezvény tovább gazdagítja Szombathely kulturális kínálatát. A Szlovén Filmnapokat szerte a világban megrendezik, A Szlovén Filmközpont a Szlovén Köztársaság külképviseleteivel, nagykövetségekkel, főkonzulátusokkal, más partnerszervezetekkel együtt szervezi ezeket – mondta. Majd a hazai és nemzetközi elismerésben részesült, aktuális témákat feldolgozó alkotásokat ismertette, amelyekkel a vasi közönség is megismerkedhet: ma 17 órakor Tijana Zinajic: Szuka, rosszalló kifejezés nőre című 2021-ben készült alkotását vetítik, szerdán Darko Sinko 2021-ben készült Leltárját. Mindhárom filmet eredeti, szlovén nyelven, magyar felirattal. Az esten Lenkai Nóra rektori biztos is köszöntötte a jelenlévőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában