Sikerek

2023.09.29. 21:05

Munkatársunk, Benkő Sándor fotóművész és -riporter kiállítása Sárváron - fotók

Hazafelé címmel nyílt meg pénteken Benkő Sándor fotóművész és -riporter kiállítása a ZeneHáza aulájában. A tárlaton harminchárom, főként fekete-fehér fotó hívja nosztalgiára a szemlélődőt.

Polgár Patrícia

Fotó: Unger Tamás

A kiállítás apropóját Benkő Sándor, a közelmúltban elért hatalmas sikerei adták, ugyanis áprilisban megkapta életművéért az Arany Kamera-díjat a 41. Magyar Sajtófotó Kiállításon, augusztusban pedig a Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át a köztársasági elnöktől.

A tárlatnyitón Szélesi Attila, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Horváth Valéria, a művészeti iskola képzőművészet tanára, a Sárvári Fotóklub tagja ajánlotta a kiállított fotókat az érdeklődők figyelmébe. - Rohan az idő, mindenki szalad valahová, minden megváltozott vagy éppen változik. Sándor ajándéka számunkra, hogy megállítja nekünk az időt percekre, akár órákra. Visszagondolunk a régmúlt történésekre, elmélázunk az ismerős helyekről, elérzékenyülünk az egykori arcokat látva vagy elképedünk az élet borzalmain. Sanyi mint ember és képei látványa, hatása teljesen azonos. Mindegyik végtelenül emberi és hiteles. Fotósunk kiemeli a szemével és a szívével a részletet és a pillanatot, majd azokat szaktudásával összegyúrja – szólt a méltatásban.

A kiállítás december közepéig bárki számára megtekinthető a ZeneHáza nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában