Éljünk vidáman!

2023.09.29. 15:59

Ünnepi műsor a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület 55. születésnapján - fotók

Megalakulásának 55. évfordulóját ünnepelte a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület, amely a város egyik legnagyobb taglétszámú civil szervezete. A jubileumi ünnepséget a színházban tartották, Labritz Béla alpolgármester mondott köszöntőt, majd műsor következett Éljünk vidáman! címmel.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A Békefi Antal Népdalkör virágénekekkel és vasi népdalcsokorral nyitotta a rendezvényt, majd Csörnyi Zoltánné, a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület tagja köszöntötte a szépszámú megjelenteket a szentgotthárdi színházban. Labritz Béla alpolgármester beszédében elsőként arra emlékeztetett: az idei a jubileumok éve a Szentgotthárdon. A települést 840 évvel ezelőtt alapították, 40 éve lett város, filmszínháza 110 esztendős, a Pável Ágoston Múzeumot négy évtizede alapították, nyugdíjas egyesülete pedig 55 éve áll fenn. - Országosan is egyedülálló, hogy Szentgotthárdon hatvan civil szervezet működik, köztük a nyugdíjas egyesület, amelyben belül - egyebek mellett - népdalkör, színjátszó kör, tekecsapat, kézműves csoport, táncegyüttes és kártyaklub is működik. - Méltán vagyunk büszkék nyugdíjas csoportunkra, hiszen a közösség erejét magas színvonalon képviselik, állandó résztvevői, szereplői városi rendezvényeinknek - tette hozzá az alpolgármester, majd arra is felhívta a figyelmet: ha kialszik a lelkesedés, akkor megráncosodik a lélek. Ezt nem szabad hagyni, mert akárhány éves is az ember, terveket kell szőni, ha ez megvan akkor ott lesz hozzá az egészség és a szeretet is. Zárásként Labritz Béla 55 ezer forintos szabad felhasználású támogatást nyújtott át az egyesület jelenlegi elnökének, Hajtó Ferencnek.

Az ünnepi percek után múltidézés következett: régi fényképeket vetítettek, emellett Csuk Alajos elevenítette fel az elmúlt ötvenöt év történéseit, mert mint mondta, ez igazán tekintélyt érdemlő időszak egy közösség életében. Elhangzott: az 1968-ban alapított Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület első elnöke Kogoly Ottó volt, majd 1980-tól Herczeg János vezetésével működött a klub. Huszonöt év után Bauer Károly vette át az elnöki posztot, hivatalosan ekkor vált egyesületté a nyugdíjas  klub. Szó esett a közös programokról, a farsangi batyus bálról, juniálisról, a zenés klubkarácsonyról, a negyedévente rendezett zenés névnapi összejövetelekről, a kirándulásokról, amelyek mindig nagy sikert arattak. A jubileumi rendezvény második részében elismerések átadására és kultúrműsorra került sor.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában