Kirakodó vásár

2023.10.27. 07:00

Ha Simon és Júdás, akkor országos vásár Sárváron - Mutatjuk a részleteket!

A hétvégén rendezik meg a város ikonikus őszi programját, a Simon– Júdás-napi országos kirakodóvásárt.

Polgár Patrícia

Fotó: Szendi Péter

Sárvár belvárosában már pénteken kora este kinyitnak a vendéglátóegységek a vásár területén, ilyenkor hagyományosan a sárváriak látogatnak ki nagy számban a vásárba. Szombaton több száz árus kínálja portékáit az ország különböző tájairól érkező vásározóknak. Az árusok mellett két helyszínen kulturális programok is várják a nézelődőket. Pénteken a várparkolóban felállított Nagyszínpadon 19 órától DJ Shepherd, 22 órától DJ Dominique zenél. A Posta téri Borudvarban pénteken és szombaton este is fellép a Kale Lulugyi. Szombaton a Nagyszínpadon már délelőttől fellépők szórakoztatják a vásározás közben megpihenő közönséget. Színpadra lép a Spectrum Band és Luji. 

A volt zárda kapualjában (Batthyány utca 29.) idén Folkudvar várja a közönséget, ahol szombaton 9 órától kifulladásig húzza a Regös Népzenei Együttes és zenészbarátaik, valamint a Sárvári Herpenyő Kulturális Egyesület. A Sárvár és Vidéke Méhészegyesület méz- és mézestea-kóstolóval készül ugyanitt. A vásár idején, október 27-én 18 órától október 28-án éjfélig forgalomelterelés lesz érvényben. A Batthyány utcai, a Rákóczi utcai és a Hunyadi utcai megállóknál a buszközlekedés ebben a fenti időintervallumban szünetel. Az utasok az autóbusz-állomásnál, a gyógyfürdőnél, a vasútállomásnál és a Gárdonyi utcában lévő megállókat vehetik igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában