Programajánló

2023.10.27. 10:00

Körmendi kastélylátogatás gyertyafényben - Programok a várossá nyilvánítás 779. évfordulójára

Három programmal készül szombaton a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum Körmend várossá nyilvánításának 779. évfordulójára.

Tóth Judit

Amikor szombaton leszáll az est, tárlatvezetés kezdődik a körmendi múzeumban

Forrás: VN

A város ünnepnapján, október 28-án, szombaton lesz a Körmend történetének ismerője című, a múzeum által meghirdetett várostörténeti vetélkedő harmadik fordulója, a feladatlapokat szombaton 10 óra és 15.30 között a kastély főbejáratánál lehet átvenni. A főtéri cukrászdában 14 órakor Bebes Árpád néprajzkutató tart előadást a kávéról mint növényről és annak típusairól, valamint felhasználási módjairól. Az előadó kitér a kávé elterjedésére és néhány érdekesebb történetre, legendára, végül pedig szó lesz a magyar kávéházi kultúra történetéről. Az előadásban érintik a modern kávézási szokásokat és a kávéhoz kapcsolódó kulturális jelenségeket, emellett a múzeum tárgyi emlékanyagából a kávéhoz kapcsolódó érdekesebb tárgyakat is bemutatják. Este, 18.45-től, illetve 19.45- től gyertyafényes tárlatvezetésre várják az érdeklődőket, Móricz Péter intézményvezető, történész beszél Körmend közel nyolc évszázados múltjáról. A tárlatvezetés a kastély sötét múzeumi tereiben zajlik, gyertyafényben. A kávés bemutatóra és a gyertyafényes kastélybejárásra regisztrálni kell a múzeum elérhetőségein

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában