Nem fogunk unatkozni

2023.10.27. 11:00

Simon-Júdás, kastélylátogatás és Magyar Álomvasutak - Itt a nagy hétvégi programajánló Vas vármegyéből

Vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Halloweeni élményforgatag – Simon Júdás mellé

SZOMBATHELY

Halloween-i séta

Október 31-én, kedden 16:30-tól halloweeni sétát tartanak az Éhen Gyula lakótelepen. A program szervezői az Alkotás utcai játszótéren várják a jelmezbe bújt ovisokat és kisiskolásokat. 

VÉP

Halloween Rém-sétány

Október 27-én, pénteken 17 órától Vépen is beindul a Halloween. A Művelődési Ház elé várják a jelmezes kicsiket és nagyokat egyaránt egy közös mókázásra. Ajándék süti és üdítő is jár. 

RÉPCELAK

Halloween-i édességgyűjtés

Október 29-én 17:00 órakor gyülekező a répcelaki régi mozi helyén. Az alábbi utcákon lesz az útvonal: Bartók Béla – Avar – Derkovits – Vízmű – Béke – Bem – Kőris – Hunyadi – Aradi – Tatai Sándor – Petőfi Sándor utca. A vállalkozó szelleműek mindenképpen öltsenek jelmezt!

RÁBAPATY

Halloween-i csokigyűjtés

Október 31-én halloweeni csokigyűjtéssel kedveskednek a helyi gyerekeknek Rábapatyon. A Budai, Béke, Rákóczi, Kertészkerti és az Új utca vesz részt az hagyományos édességosztásban. 

VASVÁR

Éjszakai borzongás – vezetett Halloween-i túra

Október 28-án, 17 órakor indul a vasvári Varga Jenő Természetbarát és Sportegyesület élménytúrája, ahová erősen ajánlott jelmezben érkezni. A táv öt kilométer, és minden bizonnyal számítani lehet halloweeni elemekre is a túra során.

Koncert: 

SZOMBATHELY 

Őszi hangverseny

Október 28-án 17:00 órától Szombathely Város Koncert Fúvószenekarának őszi hangversenyét élvezhetik az zene iránt érdeklődők a szombathelyi Bartók Teremben. Az est háziasszonya Jagodits Zsuzsa, vezényel Tóth Máté. 

„Csillagok útján” - OMEGA Emlékkoncert

November 3.-án, pénteken 19 órától a szombathelyi Agorában újra életre kelnek a magyar zenetörténelem ikonikus dalai!

Idén újra összefogott a hazai zenészvilág egy szelete, hogy színpadra állítsa a "Csillagok Útján" nagyszabású emlékkoncertet amely méltó emléket állít az ikonikus zenekarnak. A fellépők között szerepel Rost Andrea, Szinetár Dóra, Dolhai Attila és Szabó Győző is.

SÁRVÁR

Junkies

Október 27-én, a Simon-Júdás vásár előestéjén a Junkies turnékoncertje érkezik a Nádasdy-várba. A zenekar 21:00 órakor kezd, előtte 20 órától a Lovecrose, utána pedig 22:30-tól a Bagatell lép színpadra. 

Capella Savaria

Október 29-én, vasárnap 17 órától szeretettel várják az érdeklődőket a ZeneHázában, ahol Capella Savaria koncert kerül megrendezésre. A hangversenyen Georg Phillip Teleman – minden idők egyik legnagyobb életművével rendelkező német barokk zeneszerző - művei csendülnek fel.

Rendezvény:

SZENTGOTTHÁRD

Mese-vár

Október 27-én Szutyejev őszi meséjével várják a kisgyermekes családokat a Móra Ferenc Városi Könyvtárban. A történet eljátszását követően közös éneklés és kézműveskedés a program.

SZOMBATHELY

Mézeskalács workshop

November 2-án, csütörtökön a mézeskalács készítésé a főszerep az Agoraban. A program kifejezetten gyerekeknek (6-12 éves kor között) és szüleiknek szól, célja, hogy minőségi, közös időtöltést nyújtson a családoknak. Időtartama 3 óra, ezalatt több alkotás is elkészülhet. Eszközöket és anyagokat biztosítanak.

Színház:

JÁK

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa

November 3-án, pénteken 19 órától kezdődik a Pannon Kapu Kulturális Egyesület Színjátszókör, a Jáki Pajtaszínház és a Rábagyamati Színjátszó bemutatója. Petőfi komikus eposzát az Ady Endre Művelődési Házban tekinthetik meg az érdeklődők. 

Túra:

DOZMAT

Őslények nyomában

Október 29-én, vasárnap kezdődik a túra, a kiindulási pont a dozmati játszótér. A táv kicsit több, mint 4 kilométer, és 74 méteres szintemelkedésre lehet számítani. A túra középpontjában az őslények felfedezése áll.

Kiállíás:

KISSOMLYÓ

Világok kiállítás-megnyitó 

Október 29-én, vasárnap nyitják meg a Vasi Amatőr Alkotók legújabb kiállítását. Az esemény 14:30-kor kezdődik a Kissomlyó-Kultúrházban és összekapcsolódik a helyi Idősek napja megünneplésével.

Ha Simon és Júdás, akkor országos vásár

Körmendi kastélylátogatás gyertyafényben

Úton van a zenés Magyar Álomvasutak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában