Kultúra

2023.11.24. 20:27

A BDK-ban mutatták be kilencedik kötetét

Pődör György Téli csillagfátyol – versek a téli napokból című kötetét mutatták be pénteken a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A szerzővel a születésnapos Devecsery László József Attila-díjas költő beszélgetett.

Tóth Katalin

Forrás:

Fotó: Cseh Gábor

 Pődör György vasszilágyi születésű költő, mérnök-tanár kilencedik könyve a Téli csillagfátyol. Az első fejezetben a tél érkezéséhez, a gyermekkori téli élményekhez kapcsolódó versek kaptak helyet, majd érkezik a Mikulás – kedves alakjával édesapját és testvérét, Miklóst is megidézi a művekben. Az advent majd a karácsony és az újév időszaka a következő versek témái – ezek zárják a kötet fejezeteit. A péntek esti könyvbemutatón mások mellett részt vett dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő és Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Központ rektori biztosa, közreműködött Varga-Bodó Anita versmondó. A borítóterv Kőműves Kata munkája. A könyv a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában