Tárlat

2023.11.22. 13:00

Az alkotó játékot indított - A 17 éves Stankovits György Levente festményeiből nyílt kiállítás

A 17 éves Stankovits György Levente festményeiből nyílt kiállítás a Pinka-p’Art Galériában. A képeket Kékesi István Gábor ajánlotta a közönség figyelmébe. A címadás – ha kedve van hozzá – a látogató feladata: csak bele kell menni a játékba.

Tóth Judit

Stankovits György Levente és Kékesi István Gábor

Forrás: Jámbori Tamás

Néha a legkisebb településeken történnek a legnagyobb dolgok – ezt erősítette meg köszöntőjében Csiszár István, Pinkamindszent polgármestere is, majd Rajner Ágota közművelődési szakember mondta el Kosztolányi Dezső Mostan színes tintákról álmodom című versét. Kékesi István Gábor így fogalmazott: – Mértékadó pillanatok részesei lehetünk, hiszen él a faluban egy fiatalember, aki – bár informatikusnak tanul Szombathelyen – művészetre adta a fejét és minőségi munkákat készít. Gyurkát – így hívják a legtöbben – kisgyermekkora óta ismerem, mindig lehetett sejteni, hogy van benne esztétikai érzék. Remek fotói vannak, emellett az otthoni kerti tó is az ő keze munkája. Most absztrakt, a valóságon túlmutató képekkel állt a nagyközönség elé. A fiatalember nagyon jól dolgozik a színekkel és a vonalakkal, de festményeinek nincs címe, a szemlélődőre bízza az értelmezést. Sőt hogy még izgalmasabb legyen, egy játékot is indított: az egyes képekhez tartozó címeket, hangulatokat, érzéseket papírra vetheti, és egy kis dobozba helyezheti az érdeklődő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában