Nagyszínpad

2023.12.07. 13:49

Muzsikáló élet: pénteken Hegedűs a háztetőn-premier a szombathelyi színházban

A Hegedűs a háztetőn premierje pénteken 19 órakor kezdődik a szombathelyi Weöres Sándor Színház nagyszínpadán.

Ölbei Lívia

Fotó: Benkő Sándor

Ki ne tudná: generációk feszülnek egymásnak Anatevkában, miközben kifordul sarkából a világ. A rendező Horváth Csaba, a színpadon a szombathelyi társulat. És már dúdoljuk is: „Ha én gazdag lennék...”

A Weöres Sándor Színház ajánlója szerint „minden idők egyik legismertebb musicaljében Tevje, a szegény tejesember és felesége a hagyományok szerint próbálja élni az életét egy oroszok és zsidók lakta ukrajnai faluban, Anatevkában. Lányaik azonban már más szabályokat követnek és ellenszegülnek az előre eltervezett házasságoknak. De ezek a konfliktusok háttérbe szorulnak, amikor Anatevka elhagyására kötelezik a zsidó közösséget”. Sólem Aléchem novellái alapján Joseph Stein írta a szövegkönyvet, a zene Kerry Bocké. A szombathelyi előadás a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével készült. Tevje szerepében Szabó Tibor lép színpadra, a feleségét Bálint Éva játssza. A lányaik: Nagy-Bakonyi Boglárka, Herman Flóra, Mari Dorottya, Csonka Szilvia. A lányok választottjai: Gyulai-Zékány István, Hajdu Péter István, Sipos László Márk. Velük együtt színpadon az egész társulat. A háztetőn muzsikáló Chagall-hegedűs: Keller Dániel.

Mosoly és könny, a zenében folyton ott bujkáló, diadalmas  élet. Premier: december 8-án 19 órakor a nagyszínpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában