Advent

2023.12.23. 09:03

Ragyogó karácsony a Székesegyházban - Vasárnap 16 órakor Jézuskavárás lesz, 24 ezer égő villan fel

Harminc feldíszített karácsonyfa, húsz négyzetméteres betlehem várja a gyerekeket, szüleiket és nagyszüleiket december 24-én, vasárnap délután négy órakor a szombathelyi Székesegyházban, ahol 24 ezer égő villan fel.

Merklin Tímea

Fotó: Szendi Péter

A főoltárnál lévő két hatalmas, hétméteres fenyőt Bugán József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. vezérigazgatója ajánlotta fel, a többit Felsőmarácról hozták Németh László felajánlása nyomán, Magyar Péter segített Szombathelyre szállítani. A betlehem vázának alapanyagát Marlovics Norbert és Magyar Péter készítették, magát a betlehemet a dr. Perger Gyula atya Lengyelországban vásárolt, személyes tulajdonát képező figurákból építették meg Németh Norbert kispap közreműködésével. A 27 alakos betlehemet húsz négyzetméteres alapra helyezték, a kompozíció hat méter széles, kilenc fényben ragyogó fenyő veszi körül.  

A templom feldíszítésén három napon át dolgoztak, napi 10-15 önkéntes segítségével. A Székesegyház 2024. február 2-ig lesz ilyen fényes pompába öltöztetve, naponta reggel héttől este hét óráig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában