Kiállítás

2024.01.04. 18:50

Aranytorkú sztárok

Aranytorkú világsztárok portréival találkozhatnak a művészetkedvelők az Agora Művelődési és sportházban. A Téli Spirituáléim című kiállítás Németh Gyöngyi festőművész akvarellképein keresztül kalauzolja el a látogatókat a blues, gospel és az amerikai gyökerű zene világába.

Csabai Bernadett

Györke Hajnalka a tárlaton, a blues és a gospel nagyjai közt

Fotó: Szendi Péter

 A művész a kedvenc zenei stílusait és annak képviselőit választotta ihletforrásként, gyerekkori kötődése van a zenészekhez. Akvarelltechnikát használt a képek elkészítéséhez, ecsetjével, vízzel és színekkel alkotta meg a zenei legendák megragadó arcképeit. A tárlaton olyan ikonikus alakok elevenednek meg, mint a soul királynője, Aretha Franklin, a gitárlegenda, Jimi Hendrix, vagy a tragikus sorsú Amy Winehouse. A festőművész nemcsak a portrékban, hanem azok hátterében is zenei atmoszférát idéz meg, több világsztárt éneklés közben, vagy hangszerükkel együtt jeleníti meg. A kiállított akvarellportrék nem csupán festmények, hanem zenei élmények is. 

Első ránézésre felismerhetőek a – jól ismert – zenészek, nagy precizitással adja vissza a zenészek „vonalait”. Németh Gyöngyi főállásban is művészettel foglalkozik, van egy műterme Szombathelyen, restaurátorként is tevékenykedik, emellett külföldön tanít rajzot és művészettörténetet. Akik izgalmas élményre vágynak, ingyenesen megtekinthetik a Téli Spirituáléim című kiállítást január 10-ig az Agora – MSH nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában