vaol.hu podcast

2024.01.14. 20:07

Podcast: Ikonokat, üvegeket fest: művésztanárnő

Hogyan lehet felnevelni három fiút, miközben az ember tanít, ikon- és üvegfestészettel foglalkozik, nem beszélve a mozaikképek kirakásáról. Dancs Jeanette művésztanárnő volt a podcastünk vendége.

Merklin Tímea

Dancs Jeanette a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán végzett biológia–földrajz szakon, utólag végezte el a rajzot, és szerzett egyetemi végzettséget. Tizenhét éve a Premontrei gimnáziumban tanít; a biológia mellett vizuális kultúrát, ikonfestészetet – voltak olyan évek, mikor ebből érettségizni is lehetett –, üvegfestészetet, és évente készítenek a 11. osztályos diákokkal egy nagy mozaikképet, amit odaajándékoznak egy-egy intézménynek. Jótékonysági és közösségi tevékenységéről, egyéni alkotásairól, megrendelésre készült műveiről is kérdeztük Dancs Jeanette-et – akit művésztanárnőként emlegetnek –, nem mellesleg pedig arról, hogy miként sikerült leültetni a három fiát gyermekkorukban, hogy fessenek ők is, és hogy viszonyul a ma már felnőtt János, József és Miklós édesanyjuk művészetéhez. Eláruljuk: nagy tisztelettel és szeretettel!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában