Elismerés

2024.03.14. 13:03

Magyarország Kiváló Művésze díjat kapott a kőszegi Gráf Zsuzsanna a nemzeti ünnep alkalmából

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket adott át március 15-e alkalmából a Pesti Vigadóban csütörtökön.

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Magyarország Kiváló Művésze díjat vehetett át mások mellett GRÁF ZSUZSANNA Liszt Ferenc-díjas karnagy, érdemes művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjének oktatója, a Városmajori Gimnázium zenei tagozata és az Angelica Leánykar alapítója és vezetője - adta hírül az MTI. 

Kőszegen, zenészcsaládban született. Már fiatalon, 15 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Tagozatára, zongora szakra, Máthé Klára osztályába. Később a Liszt Ferenc Zeneakadémián két önálló tanszakot végzett és két kitűnő diplomát szerzett ének-zene szakos tanár–karvezető és zongora tanszakon.

A Városmajori Gimnázium zenei tagozatának alapítójaként és vezetőjeként a mai napig a zenei osztályok tanára (szolfézs, zeneelmélet, zenetörténet, népzene). Azóta számos tanítványa választotta a zenei pályát, operaénekesek, zenetudósok, zeneszerzők, zenepedagógusok, karnagyok kerültek ki közülük. A gimnáziumban általa alapított Angelica Leánykar 2019-ben ünnepli 30 éves jubileumát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában