Ünnep

2024.03.17. 13:25

Szeretettől szerelemig - nők az irodalomban és a vasvári versmondó versenyen

Március 8-án világszerte a nőket ünnepelték. A Vasvári Általános Iskolában különleges módját választották az ünneplésnek. Az 1997-es megálmodása óta nagy népszerűségnek örvendő, Arany Jánosról elnevezett versmondó verseny tematikáját igazították a szervezők az ünnephez – tisztelegve nemcsak a költő- és írónők, hanem minden irodalmi nőalak és az őket ihlető valóságos nők előtt is – hangzott el Sejberné Szabó Marianna igazgatónő beszédében. A rendezvényt köszöntötte Fodor István tankerületi igazgató is.

A verseny díjazottjai

Fotó: VN

A megye sok-sok településéről, sőt Vas vármegye határain túlról is érkező 38 versenyző három kategóriában mérethette meg magát: prózamondással, versmondással és énekelt vers előadásával. Gratulálunk az arany-, ezüst- vagy bronzminősítést szerzett fiataloknak, bár nemcsak őket tekinthetjük nyerteseknek, hanem mindannyiunkat, akik részt vehettünk a szinte összművészeti alkotásnak nevezhető programon. Csodálatos élmény volt a legkisebbek mesemondása, a felsősök és a középiskolások szavalata, a megzenésített versek előadása gitár- vagy zongorakísérettel vagy éppen anélkül.

A versenyzők és a zsűritagok
Fotó: VN

A verseny szünetében az iskola ünnepi díszbe öltöztetett aulájában a vendégek megtekinthették a Magyar Nemzeti Múzeum Jelenetek a Tragédiából című interaktív kiállítását, melyet a Madách-év tiszteletére hoztak létre.

A díjkiosztás után a szakmai zsűri személyre szóló értékelést adott a versenyzőknek, mely segítheti őket a további fejlődésben az előadóművészet felé. A rendezvényt színesítette a Tarisznyások együttes műsora.

Gratulálunk a Diákoknak, a Felkészítőknek, köszönet a Zsűri tagjainak (Báthory Attila, Devecsery László, Gergye Rezső, Gyöngyösi Zsuzsanna, Kelemen Mária, Nagy Attila, Nagyné Erőss Rozália, Németh Ibolya, Márffyné Horváth Henrietta, Merklin Ferenc, Süveges Gézáné, Pados Zsolt, Pásti József, Szabó Zoltán, Török Gábor) és a két támogatónak: Vasvár Város Önkormányzatának és a Vasvár Népfőiskolának.

Díjazottak:

Prózamondók:

ARANY: Tóth Márton/ Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola

EZÜST: Bozzai Kincső/ Vasvári Általános Iskola

BRONZ: Szakál Viola/ BIROK Nemesnépi Zakál György Tagintézménye (Bajánsenye)

Általános iskolás versmondók:

ARANY: Horváth Sára Bíborka/ Zichy Antónia Általános Iskola, Ikervár

EZÜST: Török Zsófia/ Vasvári Általános Iskola

Középiskolás versmondók:

ARANY: Moldvai Dóra/ Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium

EZÜST: Horváth Boglárka/ Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium

EZÜST: Pintér Nóra Júlia/ Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

BRONZ: Szijártó Szonja/ Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium

Énekelt vers:

ARANY: Földi Zalán/ Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium

ARANY: Stifter Anett/ Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium

EZÜST: Tündérvirágok az Őriszentpéteri Általános Iskolából (Antal Rebeka, Simon Anna, Simon Borbála, Márton Botond, Nagy Bence)

BRONZ: Bukits Gergő/ Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium

BRONZ: Ritter Dóra/ Győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában