#flowerpower

2024.03.02. 17:26

Virágok a nőnapon – egy szobrászművésztől – Tóth Magdolna a szombathelyi Berzsenyi könyvtárban

Tóth Magdolna szobrászművész #flowerpower című tárlata nyílik meg március 8-án 16.30-kor a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadótermében Horváth Eszter médiaművész bevezetőjével.

Merklin Tímea

A kiállítás címe #flowerpower, utalás az 1960-70-es évek hippi mozgalmának háborúellenes szlogenjére, ugyanakkor megidézi az Instagram felületét is, ahol elkészült virágcsendéleteimet kihívás-szerűen publikáltam az elmúlt évben – fűzi tárlatához az alkotó. - A digitális platformok nagy szerepet játszottak a kiállítás anyagának létrejöttében és alakulásában, több ismerősöm vagy követőm is segítette a munkámat azzal, hogy elküldték nekem kedvenc virágaik fényképeit. 

A virágos sorozat egy nehezebb időszakon segített át az egyetem elvégzését követően. Ezek a kisebb lélegzetvételű akvarellek hozták vissza a mindennapjaimba az alkotás örömét, remélem a közönség számára is üdítőek lesznek – ezekkel a gondolatokkal ajánlja nekünk a műveit Tóth Magdolna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában