Kosárlabda

2017.09.21. 22:07

Fölényes győzelemmel kezdett az Egis Körmend

A svéd Boras Basket otthonában végig kézben tartotta az irányítást és bár sok hibával játszott, de így is magabiztosan szerzett tetemes előnyt az Egis Körmend. Mindkét csapat játékán látszott az idény elei forma, de agresszív védekezésének köszönhetően egyértelműen jobb volt a Körmend.

Németh Zsolt

Boras Basket (svéd) – Egis Körmend 61–78 (15–21, 13–22, 17–23, 16–12)

Boras, 400 néző

BORAS: A. Person 15/6, J. Person 6/6, Andersson 5, Smith 6, Bisping 14/3

Csere: Gunnarsson 2, Mornar 4, Palm 2, Lundstet 5/3, Johansson 2

Vezetőedző: Henrik Svensson

 

KÖRMEND: Wright 15/3, Hollins 11/6, Ferencz 3/3, Fanning 21/9, Csorvási 8

Csere: Koch 3/3, Halász 1, Tuoyo 16/6, Bán -, Németh Á. -, Horti -

Vezetőedző: Gasper Potocnik

Az eredmény alakulása. 5. p.: 5-12. 8. p.: 10-16. 15. p.: 20-29. 18. p.: 25-35. 23. p.: 34-50. 28. p.: 38-62. 35. p.: 51-74. 39. p.: 56-78.

Kipontozódott: Andersson 34. p.

Az érkezéskor extra kiszolgálásban volt része a körmendi küldöttségnek, mert a repülőtéren a svéd gárda egyik szponzora várta őket, aki magyar és alapos tájékoztatást adott a vendégek számára. No, nem a Boras taktikájáról, hiszen mindkét gárda ügyelt arra, hogy előzetesen ne szolgáltasson túl sok információt az idei játékáról, így kérdés volt, hogy melyik együttes tud inkább a saját elképzelései szerint kosárlabdázni.

A válasz hamar kiderült. A vendégek kezdték a pontgyártást, Ferencz hármasa után állandósult a körmendi előny. Aztán két gyors faultot gyűjtött be a körmendi kapitány. Fanning is hármast dobott, és úgy tűnt, hogy gyorsan hétnél is nagyobb előnyt érhetne el az Egis Körmend, de szinte minden dobás kimaradt, még a ziccerek sem mentek be. Ugyanakkor a sok hiba ellenére is magabiztosan vezettek a piros-feketék, a negyed végén hat ponttal. Fanning hármasa és Wright kettese állította vissza a hét pontos különbséget, Koch hármasa pedig már tekintélyesre növelte a fórt. Ferencz hosszabb idő után visszaállt, és szinte azonnal megkapta harmadik hibáját. Próbálkozott a Boras, de öt pontnál közelebb nem tudott zárkózni. Hollins ziccere után pedig már tíz volt közte. A palánk alatt jól dolgozó Csorvási ziccerével pedig tizenkettő. Tuoyo zsákolt hatalmasat, a szünetben 28-43 állt a táblán. Jobban kezdte a második félidőt a Boras, de Tuoyo hármasa majd Fanning zsákolása hűtötte a kedélyeket. 34-52-nél jött is a hazai időkérés. Wrigth kettesével így is húsz lett közte. Mínusz 24-nél keményített védekezésén a Boras, de húszon belülre nem tudott kerülni, 45-66-ról indult az utolsó negyed. Ennek az eleje is a hazaiaké volt, de semmilyen veszély nem fenyegette az Egis Körmend biztos vezetését. Csak a sok kihagyott dobás bosszanthatta esetleg a csapatot elkísérő maroknyi körmendi tábort. A negyed közepén Csorvási kettesével megint 23 volt közte, ismét a hazaiak rántották össze a kupaktanácsot. És nemsokára megint, mert 51-77-nél már nagy volt a szakadék a két csapat között. A Körmend innen már nem erőltette, a Boras megrázta magát és húszon belül zárt, de meglepő lenne, ha szoros visszavágót látnánk jövő kedden.

Játékvezetők voltak:

· Marek MALISZEWSKI (POL)

· Rune Ressel LARSEN (DEN)

· Hugues THEPENIER (FRA)

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában