FELCSÚT

2017.09.11. 23:20

Helytállt a Haladás, de két góllal végül kikapott

A labdarúgó NB I. 8. fordulójában a jól játszó Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1-re alulmaradt a Videoton ellen.

Pum András

Fotó: Nemzeti Sport

35. perc: Bosnjak bal oldali beadását Németh Márió vette le, majd 17 méterről úgy lőtt a jobb sarokba, hogy a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba (0-1).

39. perc: Ramos tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, amikor Fejes lerántotta – büntető! A tizenegyestWilliams a jobb sarok mellé lőtte.

52. perc: Suljic jobb oldali beívelését Lazovic hét méterről a bal sarokba fejelte (1-1).

63 perc: Stopira bal oldali beadását Pátkai 11 méterről a jobb sarokba vágta (2-1).

90. perc: Scepovic 15 méterről, középről a jobb sarokba lőtt (3-1).

Pacsi Bálint, a Haladás vezetőedzője egy helyen változtatott az előzetesen megadott összeállításon, Jagodics Márk a szombati edzésen megsérült, helyette Devecseri Szilárd került a kezdőbe.

Óriási helyzettel nyitott a Haladás, Polgár jobb oldali beadásáról az ötösön bevetődő Williams centikkel maradt le. A mérkőzést a helyszínen megtekintő Bernd Storck, a válogatott szövetségi kapitánya és Nyilasi Tibor, korábbi 70-szeres válogatott labdarúgó azt láthatta, hogy a szombathelyiek irányították a játékot, lendületes támadásokat vezettek, beszorították térfelükre ellenfelüket. A félidő derekára kissé kiegyenlítődött a játék. A vasiak gyorsan, kevés passzal igyekeztek eljutni Kovácsik kapujáig – a Haladás egyszerűen jobban futballozott a listavezetőnél. Bő fél óra elteltével Kiss Bence megsérült, helyette a tavaly októberi sérüléséből visszatérő Németh Márió állt be. Németh alighogy pályára lépett, második labdaérintéséből megszerezte a vezetést. Rövidesen növelhette volna előnyét a vasi csapat, de Williamsbüntetőt hibázott.

Szünet után egy fokozattal feljebb kapcsolt a Videoton, átvette az irányítást és hamar kiegyenlített. Támadásban maradtak a hazaiak, és a nagy nyomást nem bírták sokáig a vendégek: a 63. percben megszerezték a vezetést. A vasiak nem estek össze, feljebb

tolták állásaikat és ismét ők irányították a mérkőzést, a Videoton őrizte előnyét. S a 90. percben bebiztosította győzelmét.

A Haladás a vereség ellenére minden dicséretet megérdemel, egyenrangú ellenfele volt a Videotonnak.

Marko Nikolics: - Az első félidőben nem volt megfelelő a játékosok hozzállása, a szünet utáni játékkal viszont megérdemelten nyertünk.

Pacsi Bálint: - Az első félidőben három góllal kellett volna vezetnünk. Sok pozitívumot láttam, a negatívumokat ki kell küszöbölnünk.

Videoton-Haladás

Videoton FC-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (0-1). Felcsút, 1771 néző, NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szőts.


 

Videoton: Kovácsik – Fiola, Juhász, Fejes (HENTY, 46.), STOPIRA, Nego, Hadzic (Varga J., 77.), PÁTKAI, SULJIC, LAZOVIC, Scepovic. Edző: Marko Nikolics.


 

Haladás: Király, POLGÁR, WILS, Devecseri (Schimmer, 56.), Bosnjak, – Kiss B. (Németh Márió, 33.), Jancsó (Halmosi, 71.), Kovács L., Tóth M.,- RAMOS, Williams. Edző: Pacsi Bálint.


 

Gólszerzők: Németh M. (35.), Lazovic (52.), Pátkai (63.), Scepovic (90.).


 

Sárga lap: Ramos (45.), Lazovic (48.), Williams (58.), Pátkai (73.), Juhász (92.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában