SZKOPJE

2017.09.13. 19:40

Vasi érmek az EB-ről- Kick-box: szépen teljesített a korosztályos válogatott

Remek eredményekkel tértek haza a szombathelyi sportolók a Macedóniában rendezett korosztályos kick-box Európa-bajnokságról – Szmolek Emanuel például Eb-t nyert!

Tóth Gábor

Macedónia fővárosában 37 ország 1543 kadet és junior korú sportolója lépett tatamira. A korosztályos magyar válogatott 105 főt számlált, ebből tízen képviselték a szombathelyi színeket. A Controll SE nyolc, az Agrobio Classic KBC pedig két versenyzőt delegált a kontinenstornára. A válogatott edzői stábjában pedig ott volt a light-contact és a kick-light szakág szövetségi kapitánya – egyben a Controll vezetőedzője –, Dancsó Zoltán.

A Skorpió kick-box SE egy versenyzővel vett részt a versenyen: Tóth Bence kadet 2 pontfighting szabályrendszer, -63kg – , aki az első meccsén egy rutinos olasz fiúval meccselt, sajnos nagyon szoros mérkőzést követően 1 ponttal kapott ki.

Az érmes szombathelyi sportolók és a szövetségi kapitány. Hátul balról Bolfán Ákos, Bolfán Ádám, Takács Viktória, Grünczeisz Patrik. Elöl Holczmüller Bence, Szász Krisztofer, Szmolek Emánuel és Dancsó Zoltán Fotó: Controll SE

 

– Komolyan felkészültünk az Eb-re, két edzőtáborban vettünk részt, hosszú heteket dolgoztunk keményen, ennek megfelelően bizakodva vártam az Eb-t – fogalmazott Dancsó Zoltán szövetségi kapitány, klubedző.

– Nagy örömömre kiválóan sikerült a kontinenstorna, a versenyzőink kitettek magukért! Ki kell emelnem Szmolek Emanuel teljesítményét, aki Európa-bajnokként tért haza – ráadásul az arany mellé még egy ezüstöt is begyűjtött. Emanuel nagy küzdő, rohamosan fejlődik, ott van Európa legszűkebb elitjében. Ha ilyen elszántsággal veti bele magát a munkába a jövőben is, akkor előbb-utóbb a felnőttválogatottban is helyet követelhet magának. Dicséret illeti Szász Krisztofert és Bolfán Ákost is, hiszen két szabályrendszerben is helyt álltak. Viszket Boriszt a vállsérülése sem zavarta a jó eredmény elérésében. Bolfán Ádám 32-es tábláról, kemény küzdelmek közepette verekedte el magát a dobogóig. Takács Viktória pályafutása első világversenyén bizonyította, hogy számolni kell vele. Holczmüller Bence sokat fejlődött az utóbbi időben, jó úton jár. Remek sportolókkal dolgozhatok együtt, komoly potenciál rejlik mind a kadet, mind a junior korosztályban. A gyerekekkel a folytatásban is azon leszünk, hogy méltóképpen képviselhessük az országot a nagy nemzetközi tornákon. Illetve szeretnénk olyan alapokat lerakni, amelyre lehet majd építeni a felnőtt korosztályban is! – zárta szavait Dancsó Zoltán.

Érmesek, Controll SE: Szmolek Emanuel (junior, -79 kg) kick-light 1, light-contact 2.; Szász Krisztofer (junior, -63 kg) kick-light 2., light-contact 3.; Bolfán Ákos (kadet II., -63 kg) kick-light 3., light-contact 3; Grünczeisz Patrik (junior, -57 kg) kick-light 3; Takács Viktória (junior, -60 kg) kick-light 3; Bolfán Ádám (junior, -69 kg) kick-light 3. Agrobio Classic KBSE: Holczmüller Bence (kadet II., -69 kg) kick-light 3,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában