Sopron

2017.09.15. 19:41

Elverte a Falco az ősi rivális ZTE gárdáját- A Krasznai Kupa döntőjébe jutottak a sárga-feketék

A ZTE elleni győzelemmel kezdte a Krasznai Kupa felkészülési tornát a Falco-Vucano Energia KC Szombathely NB I-es kosárcsapata, így szombaton 19.15-kor órakor a döntőben lép pályára.

Tóth Gábor

Fotó: Szekeres Péter

A hagyományos Krasznai Kupa felkészülési kosárlabdatornán a házigazda Sopron mellett a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, a ZTE, valamint az osztrák első ligás Oberwart lépett pályára. A pénteki elődöntőben a Falco mindjárt egy ZTE elleni szomszédvéri derbivel nyitott. A szombathelyiktől még hiányzott a csapat két válogatott játékosa, Perl Zoltán és Tóth Norbert.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Zalakerámia ZTE KK 91-81 (21-25, 21-18, 21-27, 28-11). – Sopron, 300 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés, vezette: Pálla Z., Kulcsár T., Surányi G.

Falco: Govens 13/3, Váradi B. 5/3, Borisov 22/9, Pustahvar 14/6, Zigeranovic 8. Csere: Norfleet 20/6, Durázi -, Kucsora 9/3, Hódi -. Edző: Srecko Sekulovic.

ZTE: Simmons 14, Benke 23/3, Horváth Á. 13/9, Szabó Zs. 5/3, Radic 13. Csere: Mohácsi 6/6, Jeffers 7, Kis -, Doktor -. Edző: Becze Tamás.

Fotó: Szekeres Péter

Kipontozódott: Goves (29.), Zigeranovic (37).

Egészen jó hangulatban kezdődött a mérkőzés – érkeztek szurkolók Szombathelyről is. A két csapat nagy lendülettel esett egymásnak, keményen, agresszívan harcoltak a felek. Felváltva került a gyűrűbe a labda. Ugyan rendre a ZTE vezetett néhány ponttal, de szoros első félidőt produkáltak a csapatok (20. perc: 42-43). Szombathelyi oldalon megosztoztak a játékosok a feladaton, többen is jól, gólerősen kosaraztak – gyorsan járt a labda kézről kézre.

Fotó: Szekeres Péter

Fordulás után belelerősített, átvette az irányítást, meglépett a ZTE. Tegyük hozzá, hogy a Falco ekkor már faultproblémákkal küszködött. A zalaiak 15 ponttal is vezettek, végül 70-63-as ZTE-előnyrőll kezdődött a negyedik negyed. A felforgatott – ám érezhetően jó erőben lévő – Falco azonban nem adta fel, nagyot küzdött, fordított, és végül megnyerte a nem is olyan régen még elveszettnek tűnő meccset. Ráadásul úgy, hogy a közvetlen hajrára nem maradt izgalom.

- Elégedett vagyok a látottakkal! – összegzett a Falco KC mestere, Srecko Sekulovic. – Jól kezdtünk, és a folytatásban is jól kosaraztunk, ám korán faultproblémáink lettek. Govens és Zigerenovic például alig játszhatott. Így kényszerből Pustahvar játszott ötöst, Borisov négyest – és Kucsora is jó teljesítménnyel rukkolt elő. Csapatként pótoltuk a kiesőket. Nagyot harcoltunk, szép győzelmet arattunk!

A Sopron-Oberwart mérkőzés lapzárta után ért véget. Az azonban biztos, hogy a Falco szombaton 19.15-kor a Krasznai Kupa döntőjében lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában