ökölvívó-bajnokság

2017.09.27. 19:45

Kőszegi ezüst az ifi-ob-ról

Ezüstéremmel tért haza az ifjúsági korosztálynak kiírt országos ökölvívó-bajnokságról a kőszegi Jankó Krisztián.

Tóth Gábor

Jankó Krisztián, a 64 kg ezüstérmese Fotó: Kőszegi Fitt-Box ÖE

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két sportolóval vett részt az ifjúsági országos bajnokságon. Jankó Krisztián (64 kg) az eredményei miatt kiemeltként várta a sorsolást, a nyolc között kezdte a versenyt, egy törökszentmiklósi ellenfél várt rá. A kiegyenlített első menet után folyamatosan őrölte fel riválisát, egyhangú pontozással jutott be az elődöntőbe. A négy között ugyancsak egyhangú pontozással bizonyult jobbnak nagyon harcias balatonlellei ellenfelénél. A döntőbe jutásért a salgótarjáni Botos Károly következett – aki a korosztályos válogatott első számú versenyzőjének számít. Krisztián jól kezdett, az első menetet megnyerte, és a második menet közepéig is jobbnak tűnt. A folytatásban azonban lelassult, riválisa jobban bírta kondícióval, így kikapott, ezüstéremmel zárt a kőszegi bokszoló. Szoták Titusz (60 kg) szerencsés sorsolásának köszönhetően a negyeddöntőben kezdett – a későbbi bajnok Rostás Armandóval. Titusz derekasan helytállt, de megérdemelten nyert a ferencvárosi bunyós, így a kőszegi fiú az ötödik helyen végzett.A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két sportolóval vett részt az ifjúsági országos bajnokságon. Jankó Krisztián (64 kg) az eredményei miatt kiemeltként várta a sorsolást, a nyolc között kezdte a versenyt, egy törökszentmiklósi ellenfél várt rá. A kiegyenlített első menet után folyamatosan őrölte fel riválisát, egyhangú pontozással jutott be az elődöntőbe. A négy között ugyancsak egyhangú pontozással bizonyult jobbnak nagyon harcias balatonlellei ellenfelénél.

Jankó Krisztián, a 64 kg ezüstérmese Fotó: Kőszegi Fitt-Box ÖE

A döntőbe jutásért a salgótarjáni Botos Károly következett – aki a korosztályos válogatott első számú versenyzőjének számít. Krisztián jól kezdett, az első menetet megnyerte, és a második menet közepéig is jobbnak tűnt. A folytatásban azonban lelassult, riválisa jobban bírta kondícióval, így kikapott, ezüstéremmel zárt a kőszegi bokszoló. Szoták Titusz (60 kg) szerencsés sorsolásának köszönhetően a negyeddöntőben kezdett – a későbbi bajnok Rostás Armandóval. Titusz derekasan helytállt, de megérdemelten nyert a ferencvárosi bunyós, így a kőszegi fiú az ötödik helyen végzett.– Krisztián a tavalyi bajnoki cím után idén ezüstérmet szerzett egy súlycsoporttal feljebb, ami igen szép teljesítmény, büszkék vagyunk rá – értékelt Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. – Időnként rutinosan, éretten bunyózott, és ha decemberig ilyen ütemben fejlődik, akkor indítjuk a felnőttek országos bajnokságán is. Titusznak nagyon erős volt az ellenfele, de nála az elsődleges cél a rutinszerzés volt – tehetséges, fejlődőképes bokszoló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában