Kerékpárverseny

2017.09.15. 19:58

Országúti kerékpárosok hagyományos erőpróbája Velemben

Hetedik alkalommal rendezte meg a Szombathelyi Egyetemi SE a Velem Hörmann Kupa országúti kerékpárversenyt – az idei erőpróba is nagy sikert aratott.

Tóth Gábor

Hattyár Dániel tart a cél felé Fotó: Horváth Zoltán

Összesen 58-an neveztek a versenyre – és mindannyian célba értek. Pedig embert próbáló feladat várt a mezőnyre: 6,1 km-es táv és 400 m szintkülönbség. A vasi kerekesek mellett érkeztek sportolók Sopronból, Zalaegerszegről és Keszthelyről is.Összesen 58-an neveztek a versenyre – és mindannyian célba értek. Pedig embert próbáló feladat várt a mezőnyre: 6,1 km-es táv és 400 m szintkülönbség. A vasi kerekesek mellett érkeztek sportolók Sopronból, Zalaegerszegről és Keszthelyről is.A verseny 400 méter lassú rajttal, autós felvezetéssel indult. Az esélyesek már a besorolásnál az élre állhattak, majd az „éles” rajtnál ki is lőttek. Az abszolút első négy helyezett jó sokáig együtt haladt, de a célegyenesben végül Hattyár Dániel magabiztosan utasította maga mögé Mentes Attilát, Tomka Jánost és Bokor Attilát.

Hattyár Dániel tart a cél felé Fotó: Horváth Zoltán

A nőknél Kálovics Anikó elsőségéhez egy pillanatnyi kétség sem fért, a mezőny férfitagjai-ból is csak tízen értek nála jobb idővel célba. A szervezők egyébként összesen négy kategóriában hirdettek eredményt.Végeredmény, abszolút férfi: 1. Hattyár Dániel 16:04, 2. Mentes Attila 16:28, 3 Tomka János 16:55. 50 év fölötti férfiak: 1. Róth Henrik 18:48, 2. Kívés István 19:02, 3. Szelestei Péter 20:10. Abszolút női: 1. Kálovics Anikó 18:37 (új pályacsúcs), 2. Horváth Adél 21:19, 3. Homor Regina 21:30. Abszolút gyerek: 1. Fekete Gellért 19:42, 2. Kovács Bertalan 20:16, 3. Nyúl Patrik 20:24Kálovics Anikó harmadszor indult a Velem Hörmann Kupán, mind a háromszor győzött és most másodszor javított pályacsúcsot. Hattyár Dániel negyedszer diadalmaskodott a versenyen. A gyerekek mezőnyében Fekete Gellért először állt rajthoz és elismerésre méltó, felnőtt aranyminősítéssel győzött. Az 50 fölötti korosztályban Róth Henrik zsinórban harmadik alkalommal lett első. A verseny része a Szombathely Városi Rekreációs Programoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában