EGIS KÖRmEND

2017.10.24. 21:16

Folytatódott az EC-ben is a körmendiek nyerő szériája

Folytatta nyerő szériáját az Egis Körmend kosárlabdacsapata. A FIBA Europe Cup csoportkörének 2. fordulójában magabiztosan szerezte meg újabb győzelmét a belga Basic-Fit Brussels ellen.

Németh Zsolt

 

Egis Körmend–Basic-Fit Brussels 74-61 (19-17, 23-12, 17-16, 15-16)

Körmend, 1750 néző, FIBA Europe Cup férfi kosárlabda csoportmérkőzés, vezette: Chebisev (ukrán), Emlek (török), Putenko (orosz).

Körmend: HOLLINS 6, FANNING 15, Ferencz 7/3, Davis 5, HORTI 9. Csere: TUOYO 13, Halász 3, Csorvási 6, Bán 2, Németh Á. 6/3, Koch 2, Oroszi –. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Brüsszel: Peciukevicius 2, Harrell 7/3, Muya 6, LICHODZIJEWSKI, 15/9, Simmons 3. Csere: Loubry 7/3, PETERSON 10, Depuydt 2, J. Foerts 7/3, N. Foerts 2, Lambrechts –. Vezetőedző: Laurent Monier.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 13-6. 9. perc: 17-15. 13. perc: 29-17. 20. perc: 42-29. 26. perc: 49-38. 30. perc: 59-45. 35. perc: 66-51.

Kipontozódott: Harrel (39. p.)

Mint kiderült, komoly áldozattal járt az alig három nappal korábban, a vasi rangadón elért győzelem, hiszen az akkor megsérült irányító, Marquis Wright nem tudott pályára lépni.

Horti és Ferencz kosaraival nyitott az MTE, a vendégek első kosara a 3. percben esett. Horti harmadik duplája után kérte ki első idejét a Brüsszel 13-6-nál. Aztán Gasper Potocnik tett így, amikor kettőig zárkóztak a vendégek. A kisszünet után megint ellépett az Egis Körmend, két és fél perc alatt tíz pontra, de Hollins már a 3. faultját kapta. Csorvási meg a 3. kosarát dobta, megint vendég időkérés következett, mert 10-0-át repesztett az MTE. A negyed közepén jött csak az első vendégkosár. Németh hármasa után már 17 volt közte, Fanning kapott talán túlzott szigorral sportszerűtlen hibát. Öt pontot hozott belőle az addig húsznál beragadt Brüsszel. Tízig lopakodtak a vendégek, de ezt hárommal megtoldotta a Körmend a nagyszünetig. Jobban indította a 2. félidőt a Brüsszel, amely Lichodzijewski kosaraival tízen belülre zárkózott. Időkéréssel igyekezett változtatni Gasper Potocnik. Lassabban csordogált a mérkőzés, több volt a személyi hiba, így leginkább büntetőkből jöttek a pontok. Majd Tuoyo dobott kettest faulttal együtt, erre már lépett a vendégpad. A nézőtéren gyakran hallatszott elégedetlenség a játékvezetők döntéseivel kapcsolatban, de Németh Ákos büntetőivel tizennégyre növelte előnyét az Egis Körmend, ami meg is maradt az utolsó tíz percre. Davis hatalmas, egykezes zsákolása hozta meg újra a hangulatot, majd Peterson is húzott egyet. Megjött a szurkolók hangja is újra, hét perc volt még hátra a meccsből. Fanning ültette hintába a védőjét, faulttal együtt dobta be, ismét a vendégek igyekeztek lélegzetvételnyi szünethez jutni, mert már 19 ponttal volt előrébb az MTE. Két eladott labda után zárkózott a Brüsszel, de nem volt veszélyben a hazai győzelem. Még akkor sem, ha sorban maradtak ki a távoli dobások. Horti és Tuoyo két büntetővel nyugtatta az övéit, három perccel a vége előtt simán vezetett a sok labdát szerző Egis Körmend. A közönség megünnepelte, amikor végre a Körmend javára ítéltek támadóhibát a játékvezetők, majd a csapatot is, amely ha nem is játszott csúcsformában, de a sűrű program közepette is magabiztosan szerezte meg újabb győzelmét.

Gasper Potocnik: – Gratulálok a csapatomnak, mert remek, profi munkát végeztek ma. Kézben tartottuk a mérkőzést és igyekeztünk mindenkinek lehetőséget adni, ami azért különösen fontos, mert sűrű a programunk, sok mérkőzést játszunk. Igyekeztünk pihentetni azokat, akik máskor többet vannak a pályán. Nagyon fontos győzelmet arattunk, de máris előre kell néznünk, hiszen a hétvégén szintén fontos és nehéz mérkőzés vár ránk Debrecenben. Minden jót kívánok a Brüsszelnek a kupasorozatban!

Laurent Monier: – Gratulálok edzőtársamnak a győzelemhez! Mi 20 alkalommal adtuk el a labdát, és 14 támadó lepattanót szerzett a Körmend, ez meghatározta a mérkőzés alakulását. 74 pontot kaptunk idegenben, ami önmagában nem rossz, de ahogy a szezonban már többször, megint nagyon kevés pontot dobtunk. Számos rossz döntésünk volt, nem voltunk hatékonyak támadásban. Ezekből is adódott a sok eladott labda. Ezen dolgoznunk kell, hogy javítsuk ezeket a hibákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában