Roncsderbi után

2017.11.09. 20:28

Első évében szerzett ezüstöt Kenesei a ralikrossz-ob-n

Első évében rögtön ezüstérmet szerzett a ralikrossz országos bajnokságban Kenesei Gábor.

Tóth Gábor

Kenesei Gábor, a kupák, és a 140 lóerős – sok csatát megélt – Suzuki Swift Fotó:Lukács Henrietta

 

Kenesei Gábor, a kupák, és a 140 lóerős – sok csatát megélt – Suzuki Swift Fotó:Lukács Henrietta

Kenesei Gábor – egészen fiatalon – az Auto-Crash Szombathely SE versenyzőjeként kóstolt bele az autósportba, a roncsderbi-bajnokságban vitézkedett. Méghozzá igencsak szép ereményekkel, egymást érték a bajnoki címek. Ezért döntött úgy, hogy szintet lép, egy erősebb pontvadászatban, a ralikrossz-ob futamain teszi próbára a tudását. Az újperinti fiatalember egy 120 lóerős Suzukival, az 1400 köbcentis autók mezőnyében versenyzett. A 2017-es szezon hét versenyhétvégéből állt: a mezőny kétszer járta meg a Szlovákiaringet, háromszor a Máriapócson található Rabócsringet, egyszer a kakucsi Kakucsringet, és Ausztriába, Greinbachba is ellátogatott – a külföldi helyszíneken nemzetközi mezőny versenyzett. A kategória Magyarországon 100-120 versenyzőt számlál, általában 35-40 autó nevezett egy-egy versenyre. Egy futamban egyszerre hat autó áll rajthoz, az időeredmények alapján egyre szűkült a mezőny, a döntőbe jutó autósok akár hat futamot is letudhattak egy hétvégén. A pilóták, az autók test-test elleni küzdelemben, zárt, aszfaltos pályán bizonyíthatnak. Kenesei Gábor bemutatkozása remekül sikerült, a sorozat összes állomásán rajthoz tudott állni, és mindössze egyeten olyan versenye akadt, amikor nem léphetett fel a dobogóra. A kiegyensúlyozott teljesítmény eredménye pedig egy összetett ezüstérem lett.

- Csak titokban reménykedtem, hogy rögtön az első ralikrosszos évemben a legjobbak közé verekszem magam, nagyon örülök a második helyezésemnek – fogalmazott Kenesei Gábor. – Jó autók, rutinos, minőségi pilóták ellen bizonyíthattam, örülök, hogy sikerült helytállnom. Tegyük hozzá, hogy az autó is állta a sarat, műszaki probléma egyetlen egyszer sem hátráltatott, ami azért ritka ebben a közegben. Színvonalas a bajnokság, remek a szervezés, nem bántam meg, hogy belekóstoltam ebbe a világba. Igaz, nem olcsó mulatság ez a sport, de a szüleim és a támogatóim sokat segítenek. Magam egyébként autószerelőként dolgozom, egy családi vállalkozásban működő autóbontóban igyekszem ellesni a szakma csínját-bínját, így mondhatom azt is, hogy a munkám egyben a hobbim is. Egyelőre maradok a ralikrosszban, szeretném állandósítani a helyem az élmezőnyben, aztán a későbbiekben majd meglátjuk, hogy meddig tudok még eljutni az autósport világában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában