Kőszeg Kupa

2017.11.29. 20:23

Nagyot bunyóztak a lovagteremben Kőszegen

Nagy sikert aratott, szép kőszegi és szombathelyi sikerekkel zárult a Kőszeg Kupa nemzetközi ökölvívótorna.

Tóth Gábor

Nyári István remek formában tért vissza a ringbe Fotó: Silye László

 

Nyári István remek formában tért vissza a ringbe Fotó: Silye László

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület – és a nyugat-dunántúli ökölvívó-régió – rendezésében az elmúlt vasárnap a Jurisics-vár lovagterme adott otthont az I. Kőszeg Kupa nemzetközi ökölvívótornának. Az illusztris helyen megrendezett erőpróbán 11 ország 75 bunyósa vett részt – a mezőnyt osztrák és szlovák versenyzők tették nemzetközivé. A versenyt a szlovák ökölvívók elnöke, Kovács Tamás – művésznevén „Tomi Kid” – és kisfia bemutatója nyitotta. A versenyzők 24 párban küzdöttek meg egymással, és belefért a programba hét körmérkőzés. Ringbe léptek lányok és fiúk az utánpótlástól egészen a felnőttekig. Küzdelmes, színvonalas mérkőzéseket láthatott a közönség a szokatlan, ám remekül előkészített, impozáns lovagteremben. A vasi színeket a házigazda Fitt-Box mellett a szombathelyi Skorpió Box Club bunyósai képviselték.

A legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat a Fitt-Box öklözője, Buza Rafael érdemelte ki, míg a legharcosabb versenyző a nagykanizsai Szlovák Milán lett. A szervezők a rendezvény közben, a ringben köszöntötték a versenyzéstől visszavonult Németh Gábort, és megköszönték neki az egyesületért végzet munkáját.

- Jó hangulatú rendezvényt sikerült tető alá hoznunk nagyszerű helyszínen – értékelt a Fix-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője, a főszervező, Varsányi Áron. – Ez a verseny elsősorban a rutinszerzésről szólt, mindenkinek lehetőséget adtunk a bizonyításra. Ennek megfelelően kevesebb technikás mérkőzést láthattunk, de küzdelemben nem volt hiány. A Fitt-Box versenyzői közül kiemelkedett a pár év kihagyás után remek teljesítménnyel visszatérő Nyári István, továbbá Buza Rafael. Míg a Skorpió BC sportolói közül Oláh-Vadász Zoltán és Muhovics Milán nyújtott kimagasló teljesítményt. A verseny remek felkészülési állomás volt a hamarosan kezdődő országos felnőttbajnokság előtt. Nagyon jó hangulatú rendezvény volt, sok ilyenre lenne szükségünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában