NB II röpi

2017.11.28. 21:24

A SZoESE ötödik sikere

Az NB II-es női röplabdabajnokság 10. fordulójában a Szombathelyi Egyetemi SE megszerezte ötödik győzelmét. A Haladás VSE/Sportiskola csapatának nagyon kevés hiányzott az első sikeréhez. 

Horváth Erika

Demény Laura (1) ütését Gulkai Zsófia (4) figyeli. Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE-Budaörsi DSE U21 3:0 (15, 20, 16). – Szombathely, 100 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Gyulai, Őri.

SZoESE: Varga N., Gulkai, Nagy J., Demény Liza, Demény Laura, Kiss L. Csere: Börzsönyi, Bozzai. Edző: Bodzer Attila.

Lendületes, felszabadult, jó játékkal kezdtek a hazaiak, mindenkinek jutott a labdákból. A négypontos előny (16-12) a végére tízre nőtt (25-15). A második játszmában megnyugtatónak tűnő vezetésük birtokában lankadt a szombathelyiek koncentrációja. A budaörsiek felzárkóztak, de a végjátékban jobban koncentrált a SZoESE (25-20). A harmadik szettben a nagyon jól küzdő szombathelyiek szinte tetszés szerint érték el a pontjaikat, és 18 perc múlva már le is zárták a mérkőzést (25-10).

Demény Laura (1) ütését Gulkai Zsófia (4) figyeli. Fotó: Unger Tamás

1. MCM-Diamant Kaposvár U21-Haladás VSE/Sportiskola U21 3:0 (27, 21, 22). – Kaposvár, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Szabó, Sántosi.

Haladás/Sportiskola: Marton, Csóka, Horváth K., Vécsey, Dabronaki, Ferencz. Csere: Varró (liberó), Csitkovics (liberó), Sótonyi, Mándli, Varga R., Majczán. Edző: Petre Mircea Antonio.

Nagyon jó iramban rajtoltak a szombathelyi fiatalok, 24-19-nél volt először játszmalabdájuk. De a Kaposvár nem adta könnyen magát, így nagyon kiélezetten alakult a végjáték. Végül két játékvezetői hiba döntötte el a játszmát a hazaiak javára (29-27). A fiaskó rányomta a bélyegét a következő szettre, és túl későn ébredtek a zöld-fehérek (25-21). Hasonlóan alakult a következő játékrész is, de még egy sajnálatos sérülés is nehezítette a vendégek dolgát (25-22). Így sem hiányzott sok a szombathelyiek első győzelméhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában