Menekülés a győzelembe

2017.12.03. 19:07

A Haladás három pontot hozott a rivális Puskás Akadémiától!

A labdarúgó NB I. 18. fordulójában a Haladás 0-1-ről fordítva 3-1-re győzött a Puskás Akadémia otthonában, Felcsúton, ezzel fontos három pontot szerzett a kiesés elkerülése ellen folytatott küzdelemben.

Pum András

A kétgólos Myke Ramos (jobbról) és Patrick Mevongou párharcát legtöbbször a Haladás támadója nyerte. Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

3. perc: Szakály 21 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-0).

14. perc: Mészáros ívelt jobbról a kapu elé, Schimmert Vanczák lerántotta a tizenhatoson belül – tizenegyes. A büntetőt Ramos erősen a jobb sarokba bombázta (1-1).

59. perc: Németh Márió jobbról középre ívelt szabadrúgását Wils nyolc méterről, kapásból a jobb sarokba lőtte (1-2)

94. perc: Williams passzolt a bal oldalon Ramoshoz, a támadó 10 méterről a kapu közepébe helyezett (1-3).

A kétgólos Myke Ramos (jobbról) és Patrick Mevongou párharcát legtöbbször a Haladás támadója nyerte. Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Rosszabbul nem is kezdődhetett volna a vendégek számára a mérkőzés: hárompercnyi játék után a felcsútiak első kapuralövésükből megszerezték a vezetést. Nem esett össze a Haladás, igyekezett szépen felépíteni támadásait, szűk negyedórányi játék után egy jogos büntetőből egyenlített. A gól óvatossá tette a házigazdákat, a vasiak viszont lábra kaptak. A 25. percben egy tűzijáték után Szakály fejesénél a felső kapufa mentette meg a Haladást a góltól. Majd sérülés miatt kidőlt Bosnjak Predrag, helyére Halmosi Péter húzódott hátra. A folytatásban eseménytelen mezőnyjátékot láthattak a didergő drukkerek, visszaesett a színvonal. Szünet után nem sokkal Williams emelését bravúrral védte Hegedűs, a kapus az 59. percben Wils közeli lövésénél már tehetetlennek bizonyult. Megélénkült a meccs, a hazaiak meddő mezőnyfölényben futballoztak. Noha a játék jobbára a Haladás térfelén folyt, komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk Baloghéknak. A mintegy 150 szurkolójuk támogatását az első perctől élvező szombathelyiek meg-meglódultak, elsősorban Williams és Ramos megugrásaiban bíztak. A 77. percben egy Hali-kontránál Ramost a nyakánál fogva birkózta a földre a már sárgalapos Spandler, újabb sárga – és kiállítás – helyett megkegyelmezett a védőnek Vad II. A játékvezető később törlesztett: a 86. percben mintha Diallo bokáját a tizenhatoson belül el

találta volna egy vasi láb. Pintér Attila az eset után egy percig panaszkodott a negyedik játékvezetőnek. A hazaiak egyre jobban kinyíltak, mindent egy lapra tettek fel. A hosszabbításban egy Williams-Ramos ellencsapás végén a brazil betalált, lezárva ezzel minden kérdést.

A szombathelyiek az FTC elleni meccshez hasonlóan nagyot küzdöttek, és bár a játékuk elmaradt az egy héttel korábbitól, jól használták ki helyzeteiket. A Haladás megszerezte a szezonban első idegenbeli győzelmét.

 

Pintér Attila: – Érthetetlen, hogy a játékosom miért szabálytalankodott a tizenegyest megelőzően, viszont a hajrában nekünk is járt volna egy büntető. Voltak olyan periódusok, amikor jól futballoztunk, voltak olyanok, amikor pontatlanok voltunk.

Michal Hipp: – Dicséret illeti a csapatomat: a bekapott gyors gól után nem roppantunk meg, tovább játszottuk a játékunkat, és sikerült is fordítanunk. Helyén volt a szívünk és az eszünk, megérdemelten nyertünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában