Röplabda

2017.12.03. 19:16

Nem ment a fogadás

A Gödöllő vendégeként nem tudott olyan jó teljesítményt nyújtani a Haladás Szombathely NB I-es női röplabdacsapata, mint az utóbbi időben, így nem volt esélye közvetlen riválisa ellen. 

Horváth Erika

A center Ajla Paradzik volt a szombathelyiek legeredményesebb játékosa. Fotó: Unger Tamás

Penta Gödöllői RC – Haladás Szombathely 3:1 (14, -15, 17, 19). – Gödöllő, 150 néző, NB I-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Halász T., Farkas L.

Göndöllő: Széles 10, Nagy K. 2, Lutter E. 14, Hackl 4, Lakatos 11, Horváth P.15. Csere: Kovács A. (liberó), Tóth-Bagi, Vecsey 3, Király A. 2, Körtvélyessy. Vezetőedző: Grózer György.

Haladás: Kinser 6, Merklinné 5, Reljic 8, Paradzik 11, Bagyinka 1, Kalman 10. Csere: Zoltán (liberó), Farkas B. (liberó), Fazekas, Horváth D., Bokor 1. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

A center Ajla Paradzik volt a szombathelyiek legeredményesebb játékosa. Fotó: Unger Tamás

Nehezen lendült játékba a Haladás, a lelkes gödöllőiek taktikus nyitásaikkal rendre zavart okoztak a soraikban. A vendégeknek csupán a centerposzton voltak villanásai, így simán nyerték az első játszmát a hazaiak (25-14). A második játszmában érkezett meg a meccsbe a Haladás. Jó nyitásaiból nehezen bontakozott ki a Gödöllő. A hazaiak két időkéréssel sem tudták megállítani a zöld-fehéreket (8-16), akik a végjátékban sem torpantak meg (15-25). A következő játszmában 7-8-ig fej fej mellett haladt a két csapat, aztán érthetetlen módon szétesett a szombathelyiek nyitásfogadása. Így könnyen szerezte pontjait a Gödöllő és gyorsan le is tudta zárni a játékrészt (25-17). Úgy tűnt, hogy a folytatásban ismét rátalál saját játékára a Haladás (12-15). De az időkérés segített a hazaiaknak, egyenlítettek, majd kihasználva a vasiak gyenge fogadásait zsinórban hét pontot szereztek. Ezt követően vitatott játékvezetői ítéletek és a finisben egy büntetőpont is meggyorsította a gödöllőiek végső sikerét (25-19).

Dr. Mucsi Péter: – Sajnos elég Janus-arcú a csapatom, és ma a csúnyábbik felét mutatta. Ezúttal a szívet és az akaratot hiányoltam a lányokból. És amíg a nyitásfogadásunk csak így működik, addig nincs sok esélyünk ebben a bajnokságban.

A Haladás szerdán 17.30-tól – már az új sportkomplexumban – a Nyíregyházát fogadja Magyar Kupa-meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában