Haladás

2018.01.24. 19:52

Döntetlen a szlovén éllovas otthonában

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata 1-1-re végzett a szlovén első osztályban listavezető NK Maribor vendégeként.

Pum András

Haladás-Tatran Presov edzõmeccs UT Király Gábor

NK Maribor-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-1 (0-0). – Maribor, 300 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Vincic.

Haladás: Király – Polgár, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Kovács – Williams, Kiss T., Rácz, Halmosi – Mészáros. II. félidő: Gyurján – Schimmer, Grumics, Jancsó, Németh Milán – Jagodics – Pinte, Németh Márió, Petró, Medgyes – Ramos. Edző: Michal Hipp.

Noha elutazott Szlovéniába, az ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő Maribor ellen még nem lépett pályára a friss igazolás, Kristián Kolcák, míg Tóth Máté betegség miatt hiányzott.

Király Gábor volt a Haladás egyik legjobbja, több nagy bravúrt is bemutatott. Fotó: Unger Tamás

Jól kezdtek a vendégek, a mérkőzés elején vasi lábakon vándorolt a labda. A 8. percben viszont Király védett bravúrral, lábbal egy lövést. A félidő derekán ismét a Haladás-kapus volt a főszereplő: előbb egy jobb sarokba tartó lövést, majd szöglet után egy közeli fejest hárított remek vetődéssel. A félidő lefújása előtt Kiss egyedül törhetett kapura, de kisodródott, és a kapust találta telibe. Szünet után a szlovénok mezőnyfölényben futballoztak, ám a szombathelyiek jól zárták a széleket, és középen határozottan romboltak. A félidő közepére alábbhagyott a hazaiak lendülete, a vasiak is vezettek formás támadásokat. A 60. percben Ramos kissé jobbról, szabadrúgásból, 22 méterről a jobb sarokba csavart (0-1). Hullámzott a meccs, a zöld-fehérek bátran mentek előre, többször is a szlovén védelem mögé kerültek. A 79. percben Ahmedi szinte lekopírozta Ramos gólját: 26 méteres szabadrúgásból a jobb sarokba csavart (1-1). Két perc múlva Medgyes cselezte be magát az ötösig, de lövésébe az utolsó pillanatban belelépett egy védő.

Jó iramú mérkőzésen mindkét csapat nagy akarással játszott, a zöld-fehérek szervezetten védekeztek, és támadásban is veszélyesek voltak.

Michal Hipp: – Az első 20 perc a mienk volt, majd a hazaiak átvették az irányítást, Király Gábor nagyokat védett. Szünet után kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A kemény edzések ellenére jó teljesítményt nyújtottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában