Szita nyolcaddöntőben

2018.01.18. 20:46

Holnap hazai extraligás bajnokit játszik a CVSE

A férfi páros nyolcaddöntője jelentette a végállomást Szita Márton számára a Hungarian Open asztalitenisz World Tour-viadalon, így játszhat a CVSE pénteki, hazai extraligás bajnokiján.

Horváth Erika

Szita Márton (szemben) a dán Tobias Rasmussennel (balról) játszotta a párost a budapesti WT-versenyen Fotó: ittf.com

 

Szita Márton (szemben) a dán Tobias Rasmussennel (balról) játszotta a párost a budapesti WT-versenyen Fotó: ittf.com

Kedden kezdődött és vasárnap zárul a budapesti BOK Sportcsarnokban az asztaliteniszezők idénynyitó World Tour-viadala, amelyen 53 országból több mint 400-an indultak. A Celldömölki VSE-Swietelsky-Jufa Hotels játékosai közül Kriston Dániel és Szita Márton próbált szerencsét. az egyes kvalifikációban háromfős csoportjukban mindketten egy győzelemmel és egy vereséggel zártak – második helyen végeztek, így nem jutottak be az egyenes kieséses szakaszba. Kriston a brazil Ishiyt verte 4:2-re, a belga Lambiert-től ugyanilyen arányban kapott ki. Szita a szlovák színekben versenyző He Bait 4:1-re győzte le, a horvát Gacinától szenvedett vereséget (1:4). Szita Márton párosban is indult; a dán Tobias Rasmussennel az oldalán – akivel Németországból jól ismerik egymást – az első akadályt sikerrel vette. 3:0-ra verték a belga Alegro-Lambiert kettőst. A következő körben feljutottak a 16-os főtáblára, miután 3:2-re legyőzték a cseh Siruck-Tregler duót is. A nyolcaddöntő volt számukra a végállomás, mert 3:1-re alulmaradtak a szingapúri Kao Ning- Pang Hszüe-csie párossal szemben. Nem sokon múlott, hiszen az első két szettet 11-9-re vesztették el.

Mondhatnánk, hogy innentől vasiak nélkül folytatódik a Hungarian Open, de ez nem igaz, hiszen a nagyszabású verseny rendezője a sok többnapos, nagy mezőnyt mozgató nemzetközi viadal sikeres lebonyolításával nagyszerű referenciákkal bíró szombathelyi Pannonsport Kft.

Pénteken extraligás bajnokit rendeznek 17 órától az alsósági sportcsarnokban. A múlt heti, Szeged elleni 6-2-es győzelmével a negyedikről a tabella második helyére ugró CVSE a két győzelmével, négy vereségével kilencedik Gödöllő csapatát fogadja. Eldőlt, hogy miután befejeződött számára a World Tour-verseny, csatlakozni tud Fazekas Péterhez és Kriston Dánielhez Szita Márton is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában