asztaltenisz

2018.01.31. 20:37

Molnár Liza bronzérmet szerzett

A Szombathelyi Asztalitenisz Kör – Sportiskola (SZAK) versenyzője, Molnár Liza bronzérmet szerzett az utánpótláskorúak idei első I. osztályú ranglistaversenyén, a Budapest-bajnokságon.

Pum András

A kilencéves Molnár Liza az U11-esek mezőnyében bronzérmet tudott szerezni Fotó: SZAK

A 2018-as év első I. osztályú utánpótlás ranglistaversenyén öt korosztályban csatázhattak az asztaliteniszők. A Vas megyeiek éremnek is örülhettek Molnár Liza jóvoltából. A SZAK/SI kilencéves játékosa, Vaida Florin tanítványa az U11-es lányok mezőnyében játszmaveszteség nélkül jutott túl a selejtezőkön. A főtábla első fordulójában, a legtöbb 16 között is folytatta kiváló szereplését: a békési Szilágyi Lívia ellen sem veszített játszmát (3:0), majd a ranglista harmadik helyezettjét, Jakab Orsolyát (Statisztika) győzte le 3:1-re – ezzel az elődöntőbe jutott. Ott a végső győztes, Molnár Kendra (Statisztika) állította meg (0:3). Molnár Liza tehát bronzérmet szerzett. A még idősebbeknél, az U13-asoknál is asztalhoz állt, a főtáblán a legjobb 16 közé jutásért vívott meccsen esett ki.

A kilencéves Molnár Liza az U11-esek mezőnyében bronzérmet tudott szerezni Fotó: SZAK

Az U11-es fiúknál a SZAK-os Poór Balázs a selejtezők után a főtáblára jutott, de a nyolcaddöntőben búcsúzott. Az egy évvel idősebbeknél (U12) a szintén SZAK-os Horváth Gábor a főtábla első körében a legjobb 16-ig jutott. Az U13-as korosztályban Horváth Gábor kiemeltként jutott a főtáblára, de az első körben kiesett. Az U18-asoknál három celldömölki asztaliteniszező, Baranyai Domonkos, Harkály Bálint és Iván Bertold indult. Baranyai és Iván jutott fel a főtáblára, ám az első körben búcsúztak. Párosban a Baranyai–Iván duó a főtáblán két fordulót ment, a négy közé jutásért vívott találkozón maradt alul, Harkály pedig kecskeméti társával a legjobb 16 között búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában