Az MTK-nál vizitálnak

2018.01.26. 20:43

Új amerikai játékos csatlakozott az NB I-es szombathelyi röplabdacsapathoz

Rangadónak számító bajnoki vár a Hungast-Haladás Szombathely NB I-es női röplabdacsapatára: szombaton az MTK Budapest vendége lesz.

Horváth Erika

Anna Wruck a Haladás új amerikai játékosa. Fotó: Horváth Krisztina

Két forduló után három csapat veretlen még az első osztály alsóházát jelentő NB I. hat csapata közül, a Hungast-Haladás Szombathely, a Gödöllő és az MTK. Szombat estére már csak legfeljebb kettő lesz az. A Haladás két szép 3:0-s – a TFSE elleni idegenbeli, valamint a Budaörs elleni hazai – győzelemmel nyitott, az MTK meglepetésgyőzelmet (3:2) könyvelhetett el a Budaörs minden csapatot próbára tevő kicsi termében, legutóbb pedig szinte átgázolt a Palota csapatán.

Anna Wruck a Haladás új amerikai játékosa. Fotó: Horváth Krisztina

- Ügyes, feljövőben lévő csapat az MTK. Két légiósa, egy görög centere és egy amerikai szélső ütője van, valamint több volt magyar korosztályos válogatottja is. A csapatot a felnőttválogatott feladója, Kötél Zsanett irányítja – sorolta dr. Mucsi Péter, a Haladás vezetőedzője. – Sok energiát kell mozgósítanunk és a koncentrációnknak nem szabad szétcsúszni, ha győzni akarunk. Egy hiányzónk lesz, a nyitásfogadásra szakosodott liberójátékosunk, Zoltán Anna a Nagy Lajos Gimnázium csapatával a diákolimpia országos döntőjében szerepel. Remélem, tudjuk őt pótolni.

Viszont egy játékossal bővült is a Haladás játékoskerete. Csütörtökön este megérkezett Szombathelyre az új amerikai szerzemény, Anna Wruck. A 188 centis, 25. évében járó röplabdázó Alaszkában született, iskoláit Oregon államban végezte. 2015-től Új-Zélandon élt, a Shirley Silversbacks csapatával bajnoki címet, majd bronzérmet, idén pedig ezüstöt szerzett, a strandröplabdában is otthonos. A klasszikus röplabdában center és átló poszton is lehet rá számítani. Anna már a csapattal tart a fővárosba, sőt, a játékengedély birtokában akár bevethető is lesz a szombaton 17 órakor a Városmajorban kezdődő bajnokin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában