DEBRECEN

2018.02.06. 21:19

Éremre hajt Hámori az ökölvívó emlékversenyen

Szerdától szombatig a debreceni Oláh Gábor utcai sportkomplexum ad otthont a 62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenynek. A mezőnyben természetesen ott lesznek a vasi bunyósok is.

Tóth Gábor

A nevezési határidők lejárta után összesen 166 férfi – közte 36 magyarral – és 19 női ökölvívó – köztük 10 magyar – regisztrált az idei 62. Bocskai-emlékversenyre. Ezúttal 22 országból, valamint három különböző kontinensről érkeznek a sportolók, így az esemény lényegében ismét egy mini világbajnoksággal ér fel. A debreceni erőpróbán a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két bunyósa, Hámori Ádám (91 kg) és Jankó Krisztián (64 kg) képviseli a vasi színeket – a nagyobb várakozás természetesen az ötszörös felnőtt magyar bajnok Hámori szereplését övezi.

- Kemény felkészülés van mögöttem, jó erőben, jó formában érzem magam – jelezte Hámori Ádám. – Tavaly bronzérmet szereztem a Bocskain, ennél most sem szeretném alább adni. Erős a súlycsoportom, jó neveket láttam az előnevezési listán, de bizakodó vagyok, szerintem összejöhet számomra egy szép eredmény. A Bocskai-emlékverseny a hazai szövetség egyik kiemelt rendezvénye, a válogatott kerettagok szinte kivétel nélkül szorítóba lépnek. Ott lesznek Debrecenben a válogatott edzői, vezetői, így a magyar bunyósok számára egyfajta külön felmérő is ez a torna. A válogatottság szempontjából is fontos, hogy jó eredményt érjek el.

- Mindkét fiú becsülettel felkészült – fogalmazott Varsányi Áron, a Fitt-Box vezető-edzője. – Ádámtól természetesen jó teljesítményt és minél fényesebb érmet várok. Krisztián tavaly ifistaként lett bronzérmes a felnőtt magyar bajnokságon, kiérdemelte a részvételi lehetőséget a Bocskain. De őt elsősorban a rutinszerzés miatt visszük Debrecenbe, szép lassan hozzá kell szoknia a felnőtt-mezőny követelményeihez – de természetesen benne is ott van egy jó szereplés lehetősége. tg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában