KANDERSTEG

2018.02.06. 21:18

Jól teljesítettek a vasi versenyzők a síugróvébén

A Kőszegi SE két síugrója, Vörös Virág és Molnár Flórián is jól teljesített Svájcban rendezett junior-síugróvilágbajnokságon.

Tóth Gábor

Már a vb helyszínén (balról): Vasja Bajc edző, Vörös Virág, Molnár László edző, Molnár Flórián. Fotó: Kőszegi SE

A Kőszegi SE két sportolóját két edző, Molnár László és szlovén Vasja Bajc kísérte el a rangos erőpróbára. A fiúk mezőnyében 19 ország 67 síugrója csatolt lécet. Molnár Flórián 75 méter ugrott, ezzel a 49. helyen végzett. A nőknél 18 ország 55 versenyzője nevezett, a 73 méterig jutó Vörös Virág a 38. pozícióban zárt.

- Az időjárási körülmények nagyon megnehezítették az amúgy roppant népes, erős, világkupa-résztvevőket felvonultató mezőny dolgát – számolt be a Svájcban történtekről Molnár László. – Az edzésnapokon kevés volt a hó, viszont erősen fújt a szél. Aztán megérkezett a hó is, ráadásul olyan mennyiségben, hogy a női versenyt egy nappal el kellett halasztani – és a szél a versenyek alatt sem csitult. Az sem a mi malmunkra hajtotta a vizet, hogy egy számunkra teljesen ismeretlen, 100 méteres sáncról ugrottunk, soha nem edzettünk, versenyeztünk még Kanderstegben. De a tanítványainak azért megbirkóztak a nehézségekkel. Flórián a maga 2002-es születésével az egyik legfiatalabb volt a mezőnyben, mégis beverekedte megát az 50 közé. Ha egy kicsit többet ugorhattunk, gyakorolhattunk volna, akár jobb eredmény is összejöhetett volna. Virág 38. helyezése több mint figyelemre méltó, neves, sikeres versenyzőket utasított maga mögé. És ne feledjük, hogy december 12-én súlyos bokasérülést szenvedett – komoly munkával tért vissza a legjobbak közé. Ilyen eredményt magyar női síugró még nem ért el. Ráadásul Virágnak is van még egy éve ebben a korosztályban. Elégedett vagyok mindkét sportolónk teljesítményével, a fejlődés kézzel fogható. A szezonból még több verseny van hátra, egyelőre nem pihenünk, dolgozunk tovább – zárta szavait Molnár László.

A kiemelt kép archív.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában